GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Visa medmänsklighet så behöver vi inte skämmas

När jag blev varse att flyktingarna från Ukraina inte får åka med kollektivtrafiken gratis längre så blir jag först förvånad, sedan besviken men detta går snart över i en känsla och fråga: Vad är det för ett omänskligt samhälle vi lever i?
Ukraina • Publicerad 21 november 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
De ukrainska flyktingarna har i många fall flytt från sönderbombade städer.
De ukrainska flyktingarna har i många fall flytt från sönderbombade städer.Foto: Andriy Andriyenko

Vi har i media följt dessa människor från att de lämnade sina sönderbombade städer och byar till att steg för steg ta sig till säkra platser, ofta med ett eller flera barn. Ofta lämnat kvar sin fästman, man som stannat och stridigt för att till slut välkomna de sina hem igen.

Dessa människor som flytt. Vad möter de? Vad skulle du vilja möta om du var i samma situation?

”Ett bu och en känsla av avsky till de som i kommun och region beslutat att dagsersättningen till dessa människor ska vara så liten att de inte klarar att kunna äta sig mätta och åka med kollektivtrafiken längre.”

Ett varmt tack till alla privata initiativ. Till Jan och Bosse med flera i FN föreningen som kämpar för dessa människor. Och ett tack till alla andra enskilda människor och organisationer som på olika sätt hjälpt till helt utan tanke på ersättningar. Detta kallas medmänsklighet.

Ett bu och en känsla av avsky till de som i kommun och region beslutat att dagsersättningen till dessa människor ska vara så liten att de inte klarar att kunna äta sig mätta och åka med kollektivtrafiken längre.

Visa medmänsklighet och gör så att vi i Kristianstad kan få vara stolta över vår stad och inte behöver skämmas!

Leve Ukraina!

Lena Grollmuss, Kristianstad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.