unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Visa samma handlingskraft i klimatfrågan

De nya riktlinjer som vår statsminister nyligen presenterade är ett utmärkt exempel på kraftfullt ledarskap. Just vad som behövs för att bidra till att minska hotet från covid-19. Det är ju våra äldre och sjukvårdspersonalen som är värst utsatta och de behöver allt stöd från vår politiska ledning, skriver Lars Almström i Näsum.
Fridays for future-demonstration.
Fridays for future-demonstration.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är också härligt att se vilka ekonomiska resurser som regeringen kan plocka fram när det gäller att ta tag i ett allvarligt samhällshot.

Nu vill vi se samma handlingskraft när det gäller att ta tag i klimatförändringen, ett annat och mycket värre samhällshot. Då handlar det om att skydda våra barn och barnbarn och deras möjligheter att få leva ett bra liv.

quote
Sverige når inte ens sina egna klimatmål och dessa mål räcker inte för att nå våra Paris-åtaganden.

På den fronten finns det mycket mer att göra. Sverige når inte ens sina egna klimatmål och dessa mål räcker inte för att nå våra Paris-åtaganden.

Det som behövs är att göra alla klimatförstörande bränslen dyrare och dyrare, så att konsumtionen av dem minskar. Samtidigt behöver allmänheten stöd för att kunna välja bättre sätt att leva och för att kunna köpa varor som inte orsakar koldioxidutsläpp.

Lars Almström, Klimatsvaret Näsum