Volymmålen bryter mot mänskliga rättigheter

Migration Artikeln publicerades

Vad ska hända med de cirka 70 miljoner människor som idag befinner sig på flykt undan förföljelse, undrar Jans Jonsson apropå Moderaternas förslag om kraftigt minskad asylinvandring.

Sverige bör införa ett volymmål för asylinvandring som inte bör överstiga 5 000-8 000 asylinvandrare per år skriver Tobias Billström (M) och Maria Malmer Stenergard (M) på Kristianstadsbladets debattsida den 4/9.

I belysning av detta undrar jag om dessa båda moderater har läst vad som står i FN:s konventioner om mänskliga rättigheter. Där står nämligen följande:

Artikel 14.

”Var och en har rätt att i andra länder söka och åtnjuta asyl från förföljelse.”

Innebörden av detta är glasklar, de människor som söker asyl/fristad i något annat land på grund av förföljelse äger denna rättighet. Vill man då som dessa båda moderater sätta ett volymmål för mottagandet så innebär det ett brott mot FN:s konventioner!

Slutligen har jag en fråga till Tobias Billström och Maria Malmer Stenergard vad skall hända med de cirka 70 miljoner människor som idag befinner sig på flykt från förföljelse om alla länder skulle resonera som ni och sätta ett tak för hur stor asylinvandringen skall tillåtas vara?

Jan Jonsson

Kristianstad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.