Nyheter

Sanna börjar jobba aktivt för Bris

Förberedelserna inför Eurovision pågår för fullt och i höst ska Sanna Nielsen spela musikal på Malmö Opera. Nu är det även klart att hon ska jobba aktivt för Bris.
Nyheter • Publicerad 3 april 2014
Foto: 

När Sanna Nielsen firade sin seger i Melodifestivalen på torget i bromölla kom det tusentals människor för att hylla henne. Men det har funnits perioder i hennes liv då hon känt sig utanför, ensam och närmst mobbad. En erfarenhet som fått sångerskan från Edenryd att engagera sig för barns rättigheter.

Hon har tidigare varit med i Bris, Barnens rätt i samhällets kampanj med idolkort där även Pär Lernström, Lisa Nordén och Sean Banan medverkade. Nu tar Sanna och Bris sitt samarbete några steg längre och hon blir ett av organisationens ansikten utåt.

– Jag är mycket glad över att få samarbeta med Bris. Jag brinner för barns rätt i samhället. Att barn ska få känna trygghet i vardagen och få vara sig själva och faktiskt få vara stolta över de personer de är, säger Sanna Nielsen i ett pressmeddelande.

Från Bris sida är man mycket glada över att Sanna Nielsen väljer att stöta dem.

– Barns rättigheter behöver ideligen lyftas upp i debatten. Vi på Bris är tacksamma för all draghjälp vi kan få här. Och när hjälpen kommer från en stjärna som Sanna Nielsen, vars engagemang känns så gediget, känns det naturligtvis extra bra, säger Bris generalsekreterare Kattis Ahlström.

Lina Campbell
Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.