Annons

Bengt Grive avliden

Familj • Publicerad 8 september 2003

Förre tv-sportkommentatorn Bengt Grive avled på söndagskvällen i Stockholm efter en tids cancersjukdom.

Bengt Grive var en framgångsrik bordtennisspelare under Tage Flisberg-epoken och blev svensk mästare i singel 1951, samma år som han vann singel, dubbel och lag i Nordiska mästerskapen.

Annons

Tillsammans med Stig Elmblad, lagkamrat i Djurgården, reste han runt i folkparkerna under flera år på 50-talet och uppvisningsspelade.

Bengt Grive började sin journalistbana på Aftonbladet innan han i televisionens barndom gick över till Sveriges Television 1960.

Där stannade han till sin pensionering och gjorde sig känd som kommentator i främst bordtennis, tennis, fotboll och konståkning. Han var känd som en sparsmakad kommentator, men hans måleriska färgbeskrivningar av dresser i konståkning blev kända långt utanför idrottskretsar. Under åren 1993 till 2000 var han mentor på Eurosport.

Bengt Grive blev 82 år. Han efterlämnar fru och två barn. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons