GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bob Marley hyllas på födelsedagen

Familj • Publicerad 1 februari 2005
Bob Marley. Bild: Pressens Bild/Arkiv
Bob Marley. Bild: Pressens Bild/Arkiv
Foto: 

Den 6 februari skulle Bob Marley fyllt 60 år. Det firas med en konsert i Addis Abeba i Etiopien med artister som Marley Family, I-Three, Youssou N'Dour, Baaba Maal och Angelique Kidjo.

Hela februari ägnas åt hyllningar till Bob Marley i Etiopiens huvudstad Addis Abeba, som också kallas för Afrikas huvudstad av Bob Marleys anhängare. Det är de båda stiftelserna Bob Marley Foundation och Rita Marley Foundation som anordnar "Africa unite" (Förena Afrika) för att hedra Bob Marley och hans önskan att få ett enat Afrika. Paneldebatter om politiska och sociala frågor, utställningar och konserter står på schemat.

Även i Sverige hyllas hans minne, Sveriges Radio P3 har utlyst en lyssnartävling för att välja hans allra bästa låt och på Fasching i Stockholm spelar artister som Desmond Foster & Crew och Lion Dub. Två dagar tidigare blir det Bob Marley-kväll på Kulturbolaget i Malmö.

På scenen står Nazarenes, två etiopiska bröder boende i Göteborg och Zoro & Roots Band. Bob Marley dog i cancer 11 maj 1981. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer