Dödsfall

Familj • Publicerad 17 december 2007

Alice Svensson, född Hansson, Vinslöv, har avlidit i en ålder av 88 år. Hon var född i Slättåkra i södra Skåne och flyttade i skolåldern med föräldrarna till Öllstorp utanför Vinslöv. 1944 gifte hon sig med Tage Svensson, Billesholm som avled 1983.

I sitt yrkesverksamma liv var Alice Svensson telefonist, hon började i Vinslöv och blev sedan rikstelefonist i Kristianstad.

Alice Svensson har varit intresserad medlem i Vinslövs Missionsförsamling sedan 1936. Hon sjöng och spelade i sångkören och var också mycket socialt verksam, inte bara i kyrkan utan besökte gärna äldre i samhället. Hon gladde sig också över sin familj och ägnade mycket tid åt barnbarn och barnbarnsbarn.

Hennes närmaste är två döttrar, Agneta Sigurdsson, Åhus och Britt-Marie med maken Kjell-Åke Axelsson, Vinslöv, fem barnbarn och sju barnbarnsbarn, samt två systrar, Elsa i Sösdala och Ellen i Vinslöv, med familjer.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.