GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dödsfall

Familj • Publicerad 11 februari 2003

Gunnar Arvidson, Stockholm, har avlidit i en ålder av 78 år. Gunnar Arvidson var programledare i Sveriges Magasin och Café Sundsvall. Dessutom deltog han i programmen Mitt i Naturen och Läslustan. Innan han började vid televisinen var Arvidson skrivande journalist. En kort perid under slutet av 60-talet var han chefredaktör för Aftonbladet. Hans närmste är tre söner. Lilly Eriksson, Kristianstad, har avlidit i en ålder av 83 år. Svend Aage Hansen, Sibbhult, har avlidit i en ålder av 72 år. Rut Johansson, Osby, har avlidit i en ålder av 100 år. Gert Landin, Stockholm, har avlidit i en ålder av 76 år. Han var född i Stockholm men växte upp i Västerås, där han tog studenten. Genom ett vikariat på Stockholms-Tidningen kom han in i tidningsvärlden. Han började frilansa för radin 1946 och var under början av 1950-talet svensk röst vid BBC i London. Han var därefter reporter på Bild-Journalen och chefredaktör för tidskriften All världens berättare innan han 1961 blev programledare på Rad i Nord, Sveriges första reklamfinansierade radikanal, som sände från ett tyskt lastfartyg utanför Nyköping. Efter 16 månader stoppades "piratradin" och Gert Landin blev programledare hos Sveriges Rad i i stället. Där stannade han fram till pensin. Han stora fritidsintresse har ända sedan ungdomen varit golf. Hans närmaste är makan Britta samt barn med familjer. Kerstin Lundgren, född Johnsson, Lund, har avlidit i en ålder av 54 år. Hon var född i Kristianstad. Under barndomsåren flyttade hon runt i Skåne. Hon tog en fil kand och började arbeta som sekreterare på lärarhögskolan i Malmö 1980. Senare övergick hon till Folksam. Hon kom till Lunds tekniska högskola 1990. Hon gick journalistutbildning på Lunds universitet och började sommaren 1993 ett vikariat på Arbetet i Lund. 1997 övergick hon till LTH-nytt. Hennes närmaste är barnen Mikael, Mattias och Melinda, föräldrar och syskon. Svea Nilsson, Kristianstad, har avlidit i en ålder av 86 år. Sven Svärd, Skurup, har avlidit i en ålder av 64 år. Han växte upp i Slottsbron i Värmland och var 1956 med om att bilda Sven-Ingvars orkester. Han var dess förste trumslagare. Han lämnade bandet 1968. På 1970-talet flyttade han till Skåne, slutade med musiken och blev lastbilschaufför. Hans närmaste är maka och sex barn med familjer.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.