Elsa Levin firar sin 101:a födelsedag

101 år fyller den 15 januari Elsa Levin, Sjögläntan, Vinslöv. Hon är dotter till Ingrid och August Svensson i Vanneberga och har haft åtta syskon.
Familj • Publicerad 15 januari 2011
Elsa Levin, 101 år, Vinslöv.
Elsa Levin, 101 år, Vinslöv.Foto: 
Elsa Levin, 101 år, Vinslöv.
Elsa Levin, 101 år, Vinslöv.Foto: 

– Nu är jag ensam kvar sedan min bror Gotte (Karl Svensson) avled i fjol, berättar Elsa Levin. Gotte var sportintresserad och sysselsatte oss syskon med spel och lek och vi träffades ofta.

Elsas make Ejnar Levin avled redan 1950 och hon blev änka med fem barn.

Jubilaren började arbeta vid 13 års ålder. När hon var 18 anställdes hon som sömmerska hos Ekbergs syfabrik i gamla bryggeriets fastighet. Elsa minns att hon fick två kronor för tolv blusar. Efter tio år som sömmerska arbetade hon 20 år hos Bertil Persson på Ängadal i Bjära som odlade kål och jordgubbar.

Elsa Levins intressen har varit bingospel, läsande, resor, trädgård och blommor.

– Kristianstadsbladet har jag alltid haft och läst. Man måste följa med vad som händer och sker hemomkring och ute i världen, säger en pigg 101-åring.

Bertil Åkesson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.