Elsie Ringström, 60 år

Elsie Ringström, Broby fyller 60 år den 14 juli.
Familj • Publicerad 11 juli 2008
Foto: 

Hon har gått enhetsskola, handelsskola, har universitetsstudier från Barcelona, datakurser, säljkurs och har nu påbörjat ekonomikurs.

Efter avslutad enhets- och handelsskola fick hon anställning på Skånska trängregementet i Hässleholm. År 1966 började hon på dåvarande Televerket i Kristianstad och hade där hand om tekniker i fält, produktionsplanering. Omorganisationer under åren men samma arbetsuppgifter Televerket-Telia-Flextronics-Relacom i 41 år, vikarierade tidvis som serviceledare. Efter det att Kristianstad upphört som arbetsort tjänstgjorde hon i Malmö fram till år 2007. Hon arbetar nu som säljare hos Retail House. Hon har undervisat i spanska på ABF i 16 år. Hon har också arbetat som reseledare på bussresor.

Hon är engagerad sedan många år i Broby IF. Har varit sekreterare i Yngsjö Havsbads Villaägareförening i 16 år.

Hon reser ofta runt i världen, dansar linedance, har sprungit både byastafetter och marknadslopp. Hon tycker om utmaningar, spinning, historia och hon är en aktiv och glad person som gärna träffar vänner över en god bit mat och trivs med tillvaron. År 1974 tog hon tjänstledigt för att studera på universitet i Barcelona. Som resulterade i att undervisa i spanska språket steg 1-5.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.