Födelsedagar

Familj • Publicerad 13 maj 2007
Mats Svensson.
Mats Svensson.Foto: 

50 år fyller den 14 maj Mats Svensson, Bromölla.

Han är född och uppvuxen i ett arbetarehem i den lilla byn Furuhusen mellan Nymölla och Gualöv. Efter avslutad utbildning och värnplikt började han jobba som högstadielärare i Bromölla under drygt tiotalet år, för att sedan sadla om och jobba som journalist på Kristianstadsbladets sportredaktion och på lokalredaktionen i Bromölla under fem år. Fortfarande görs en hel del jobb på frilansbasis åt Kristianstadsbladets sportredaktion.

Sedan snart tio år tillbaka – med undantag för ett halvår som valkretssekreterare i Skåne Norra och Östra åt den socialdemokratiska riksdagsgruppen i Stockholm – är han anställd vid Bromölla kommuns arbetsmarknadsenhet.

Idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet är ett stort fritidsintresse. Sedan 20 år tillbaka är han engagerad i Ifö Bromöllas damfotboll. Själv har han spelat fotboll i Tosteberga/Nymölla IF och bordtennis i Bromölla BTK. Numera ägnas en del av fritiden åt motionslöpning för "hjärta och hjärna". Ett antal marathon- och halvmarathonlopp har dessutom avverkats under det senaste decenniet. Resor tillsammans med familjen är ett annat stort fritidsintresse.

Han är politiskt aktivt för socialdemokraterna i Bromölla och var med om att dra igång SSU Solidaritet i början av 1980-talet. Under de två senaste mandatperioderna har han varit ledamot i barn- och utbildningsnämnden och sedan det gångna årsskiftet är han ordförande i denna nämnd samt ledamot i kommunfullmäktige i Bromölla. Han är även vice ordförande i Gymnasieförbundet Bromölla-Sölvesborg.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.