Göingeflickan Sonja har avlidit

Göingeflickorna är inte längre en trio. Den ena av de sjungande systrarna, Sonja Martinsson, har avlidit efter en tids sjukdom 79 år gammal.
Familj • Publicerad 4 mars 2013
Sonja Martinsson i Göingeflickorna.
Sonja Martinsson i Göingeflickorna.Foto: 

Den omåttligt populära gruppen Göingeflickorna med rötter i Boalt, fick ett nytt uppsving då de återförenades 2001 för en turné. Ifjol kom en film om deras liv och karriärer, som sträckte sig långt ut i världen. Så sent som för en vecka sedan visades filmen, gjord av Sonjas son Tord Martinsson, i flickornas Boalt, i bygdegården. Över 200 personer kom för att se filmen om ortens stoltheter.

– Då låg Sonja på sjukhuset, men hon var väl medveten om att vi visade filmen och var så vitt jag förstår både glad och stolt över intresset, säger Ingrid Johansson från bygdeföreningen.

Gruppen bestående av systrarna Sonja Martinsson, Barbro Svensson och Agnetha Gardelid, bildades redan 1955. Mest känd blev deras låt "Kära Mor" som 1961 blev utsedd till Årets låt.

Lyssna på Göingeflickornas mest kända låtar:

Mikael Hallqvist
Åsa Carlsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.