GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gösta tar fram munspelet på sin 90-årsdag

Gösta har precis varit ute och skottat snö, Elna lägger virknålen åt sidan. Den vedeldade spisen och kaminen sprider go värme i det som en gång i tiden var telefonstation i Immeln.
Familj • Publicerad 5 februari 2010
Elna fyllde 90 år den 12 september, i morgon är det Göstas tur att uppnå samma ålder. En mindre fest för de närmsta blir det hos dottern Rosie i Dönaberga. Bild: Bosse Nilsson
Elna fyllde 90 år den 12 september, i morgon är det Göstas tur att uppnå samma ålder. En mindre fest för de närmsta blir det hos dottern Rosie i Dönaberga. Bild: Bosse NilssonFoto: 

Paret suger fortfarande på minnet från häromkvällen, konserten med Calle Kristiansson.

– Det var bra musik, det var det, säger de två vars barnbarn Arvid är med i bandet.

Hela familjen är intresserad av musik och kultur. Sonen Ingemar och svärsonen Mats är med i Dönabergapågarna, döttrarna Rosie och Lena håller på med teater och revy.

Gösta var i unga årsvarvare på Färe i Sibbhult och utbildade sig till lärare; jobbade i många år på Göingeskolan i Broby och på AMU.

Nu ägnar han mycket tid åt bridge.

– Jag sitter nog en timme om dagen, framför datorn. Det är hur bra som helst, säger han och avstår från att köra bil till bridgemöten i Kristianstad när nu väglaget är som det är.

De två betonar att de inte har så mycket att skryta med, även om de är tacksamma för alla år de fått tillsammans. I fjor firade de 65-årigt bröllop och Elnas 90-årsdag.

När nu Gösta blir90 ska de närmaste vara med och fira. Då kommer Göstas munspel fram och Elna vill gärna återigen sjunga den sång hon sjöng på Göstas 41-årsdag:

"Åren förbi oss draga, nu är vi båda grå. Kärlekens gyllene saga, är väl den samma ändå."

Inga-Lill Bengtsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.