Annons

Han kör ingen "one man show"

Familj • Publicerad 26 september 2003
Bo Elliver har ett förflutet som handbollspelare i Näsby. Bild: Tommy Svensson
Bo Elliver har ett förflutet som handbollspelare i Näsby. Bild: Tommy SvenssonFoto: 

Namn:Bo Elliver.

Ålder:49 år.

Annons

Längd:1.79.

Vikt:95 kilo.

Familj:frun Birgitta, sonen Moltas 11 år och dottern Matilda 10 år.

Född:i Kristianstad.

Bor:i Åhus.

Yrke:administrativ chef på Malmbergsgruppen.

Aktuell:ny ordförande i Åhus Handboll.

Åhus Handboll har stått utan ordförande sedan Jonas Lindquist gick bort i våras. För ett par veckor sedan hade klubben årsmöte och då valdes Bo Elliver till ny ordförande.

– Det var Jonas Lindquist som plockade in mig i styrelsen för ett år sedan. Jag behövde ingen längre betänketid för att acceptera rollen som ny ordförande, säger Bo Elliver.

– Men jag vill betona att det här är absolut ingen "one man show".

Annons

Vi är många i styrelsen som jobbar hårt och vi har en bred organisation...

Klubbens nye ordförande har ett förflutet som handbollsspelare i Näsby. Han är född och uppvuxen i Kristianstad och tillhörde Näsby under deras storhetstid på 70-talet.

– Jag fick göra några matcher i gamla tvåan på 70-talet. Då var Näsby riktigt bra med spelare som Lennarth Ebbinge och Hasse Krantz, säger Bo.

– Jag nådde väl inte lika långt som dom, men det var roligt att bara få vara med. Vi är många som fostrades under Lars "Skuggan" Skoglund träning...

1977 tog karriären slut och Bo Elliver började koncentrera sig på studierna. Han lämnade Kristianstad för studentlivet i Lund, där han läste till civilekonom.

Tio år senare återvände han till Kristianstadstrakten. Han bosatte sig i Åhus och 1990 började han jobba som administrativ chef på Malmbergsgruppen.

– Det är ett kul och stimulerande arbete. Jag sysslar med ekonomi, personal och it. Det påminner en hel del om att vara ordförande i en idrottsförening, skrattar Bo.

Han kom i kontakt med Åhus Handboll när sonen Moltas började spela handboll för något år sedan. Han hjälpte till som ledare för laget, men det var först ifjol som han valdes in i styrelsen och nu är han alltså klubbens nye ordförande.

Annars är det golf som är det stora intresset. Han spelar på handicap 8.

– Jag försöker spela en runda varje vecka, även på vintern. På sommaren blir det nog lite mer än en runda, säger Bo.

Annons

– Jag har varit engagerad i Kristianstads Golfklubb, men nu är det bara Åhus handboll som gäller...

Ni är nykomlingar i tvåan. Vilken är målsättningen?

– Nytt kontrakt. Då har killarna gjort det bra. Det verkar som om spelarna fått en nytändning inför debuten i division II, säger Bo.

– Men jag vill betona att vi i första hand är en ungdomsförening. Vi tänker inte ta upp kampen med IFK Kristianstad, däremot är vi beredda att samarbeta med IFK och kanske är tiden mogen för det nu. Det krävs om Kristianstad ska få ett elitlag i handboll igen.

Åhus HB har idag 350 ungdomar i träning och med det tillhör Åhus en av Skånes största ungdomsföreningar.

Inte bara på pojksidan, utan även på flicksidan.

– Vi har 40 procent tjejer i föreningen och det är vi mycket stolta över. Beachhandbollen är en mycket bra rekrytering till klubben, säger Bo Elliver.

– Min dotter vill däremot bara spela beachhandboll...

Åhus Handboll är onekligen en klubb som lever och det ska den fortsätta att göra.

– Vårt mål är att bibehålla det stora intresset som finns och det finns en stor klubbkänsla. Nästan som en stor familj, säger klubbens nye ordförande Bo Elliver.

Jonas Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons