Annons

Han ska samordna Skåne Nordost

Familj • Publicerad 17 september 2003
Framtiden är ljus för Skåne Nordost, säger Lars Johnsson Bild: Tommy Svensson
Framtiden är ljus för Skåne Nordost, säger Lars Johnsson Bild: Tommy SvenssonFoto: 

Ålder: 53

Född: i Norra Sandby

Annons

Bor: i Nosaby

Familj: Gunilla, dottern Petra och två barnbarn

Fritidsintressen: att läsa på Högskolan, huset i Nosaby och fritidshuset i Nyehusen

Aktuell: ny koordinator för Skåne Nordost

Skåne Nordost har nu fått sin egen projektledare och koordinator.

Han heter Lars Johnsson och kommer från Kristianstad.

Med bas på Norra Station i Hässleholm skall han samordna alla de projekt som de sju kommunerna gemensamt driver.

– Det handlar inte bara om att samordna det pågående arbetet.

Jag skall också initiera och stimulera nya projekt. Målet är att skapa förutsättningar för ett fortsatt positiv och långsiktig utveckling, säger han.

Jobbet som koordinator inom Skåne Nordost fick Lars Johnsson i hård konkurrens bland sextiofem sökande, varav många mycket välkvalificerade.

Annons

– Jag är väldigt glad över att ha fått det här jobbet. Det verkar vara spännande och stimulerande och så får man ju chansen att själv påverka och utveckla Skåne Nordost. Det som i dag händer inom offentliga sektor är satt väldigt mycket under luppen och det finns mycket stora utmaningar inom den sektorn så det ju det intressant att söka sig dit, säger Lars Johnsson.

Skåne Nordost är ett samarbete mellan kommunerna Bromölla, Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby, Perstorp och Östra Göinge. Målet är att främja en positiv befolkningsutveckling, utveckla och presentera en attraktiv miljö för boende, besökare och företagande. Skåne Nordost har nära 200 000 invånare, 40 procent av Skånes yta, ett brett näringsliv och hög boendestandard till låg kostnad.

Framtiden för Skåne Nordost?

– Ljus, även om vi befolkningsmässigt tappat lite men jag tror att vi inte tillräckligt utnyttjat de möjligheter vi har. Det finns nämligen sådana massiva fördelar häruppe med låga boendekostnader och livskvalitet, något som saknas i tätbefolkade områden, säger den nye koordinatorn.

Lars Johnssons bakgrund är att han under fjorton år var anställd på Perstorp AB. Därefter jobbade han lika många år som bland annat produktionschef på Ikea i Älmhult innan han blev chef för Ikea-varuhuset i Heidelberg.

Efter tre år i Tyskland återvände Lars till Sverige där han i samarbete med Managementgruppen i Stockholm drev projektet förnyelseföretagen, som syftade till att ge arbetslösa med entreprenörsanda hjälp att starta egna företag.

Därefter blev det två år som vd för Bromölla Möbelaffär innan Lars startade eget företag inom ledarskapsutveckling och förändringsarbete.

– Det kan tyckas att jag är en hoppjerka men jag anser att tre till fem år på en arbetsplats är lämpligt. Jag har jobbat på stora företag.

Där var ofta bra man gick till ett område man inte behärskade för då fick man lära sig något nytt samtidigt som man spred sitt egen kunskap på det området

Lars Åström

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons