Annons

Kronprinsessan fick kimono på Textilhögskolan i Borås

Familj • Publicerad 18 september 2003

När kronprinsessan Victoria besökte Textilhögskolan i Borås på torsdagen fick hon ta emot en kimono i grönt siden.

Kimonon var resultatet av en tävling bland förstaårsstudenterna om bästa idén till ett plagg för en kvinna i 25–30-årsåldern, med representativa uppdrag och stort socialt umgänge.

Annons

– En stor guldstjärna till er, sade en mycket nöjd kronprinsessa.

Vid sin rundvandring på Textilhögskolan fick hon också ta emot två handdukar.

Kronprinsessan Victoria är under stort säkerhetspådrag ute på en tvådagarsresa i södra Västergötland. Före besöket på högskolan i Borås gjorde hon en visit hos textilföretaget AB Ludvig Svensson i Kinna. Där träffade hon bland andra femåriga Lisa som är femte generationen i företagarfamiljen och hon överräckte en blomma till kronprinsessan.

På fredagen fortsätter turnén med besök på bland annat Lödöse museum, Nääs slott i Floda och besök på en handikappanpassad lekplats i Vårgårda.

Kronprinsessan är hertiginna av Västergötland. I augusti 2001 gjorde hon en motsvarande resa i de norra delarna av landskapet. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons