Lars Ohly vann humoromröstning på nätet

Familj • Publicerad 20 maj 2005

Satirtidningen Grönköpings Veckoblad har de senaste månaderna haft en omröstning på sin hemsida om vem av landets partiledare som har mest humor. Läsarna har nu sagt sitt och resultatet är klart – vänsterblocket är roligast, och skojigast av dem alla är vänsterpartiets Lars Ohly.

Partiledarna möttes parvis i utslagsomgångar. Lars Ohly slog på sin väg till segern ut folkpartiets Lars Leijonborg, centerns Maud Olofsson och till sist socialdemokraternas Göran Persson i finalen.

I finalen mot Persson fick Ohly 61 procent av de totalt 1 485 rösterna. Grönköpings Veckoblad sammanfattar omröstningen genom att tipsa vänsterpartiet, som gått kräftgång i opinionsundersökningarna den senaste tiden, om en slogan inför nästa års riksdagsval: "Ropen skalla – humor åt alla!" (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.