GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Målandet var hennes passion

Konstnären, teckningsläraren och energiknippet Monique Grecke Sjöberg har ritat sin sista teckning. Konstnärinnan från Rinkaby avled i december 91 år gammal.
Familj • Publicerad 4 januari 2011
Monique Grecke Sjöberg. Bild: Tommy Svensson
Monique Grecke Sjöberg. Bild: Tommy SvenssonFoto: 

Hon föddes i Flen, men växte upp i Stockholm. Konstintresset föddes tidigt och efter konststudier på privatskola specialiserade hon sig på porträtt, bland annat fick hon måla av prinsessan Margareta.

Monique Grecke Sjöberg var bland annat under fem års tid engagerad av Kungliga Operan i Stockholm, för att måla av skådespelarna på scenen. Hon reste ofta till Frankrike och utvecklade ständigt sitt konstnärskap. Att måla var en passion hon aldrig släppte. Även som 90-åring tecknade hon flera timmar varje dag. Att måla, menade hon, är att se hur någon ser ut på riktigt.

Hon var också mycket mån om att hålla sig i form och så sent som för ett år sedan visade hon Kristianstadsbladets läsare hur enkelt man kan gymnastisera även om man är till åren kommen, med krämpor och yrsel.

Hon efterlämnar barnen Richert, Elisabeth, Fredric och Ulf med familjer.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.