Richard Widmark död

Familj • Publicerad 27 mars 2008

Den amerikanske skådespelaren Richard Widmark har avlidit vid en ålder av 93 år efter en längre tids sjukdom, skriver BBC News. Widmark slog igenom 1947 i Henry Hathaways klassiska "Angivaren". På femtio- och sextiotalet var han en av Hollywoods stora stjärnor i filmer som "Alamo" där han spelade mot John Wayne.

En uppmärksammad roll var som den hårdföre polisen Madigan i "Brottsplats - Manhattan" från 1968. På sjuttiotalet spelade Richard Widmark bland annat i "Mordet på Orientexpressen", där även Ingrid Bergman medverkade.

Trots sin långa och framgångsrika karriär kom han aldrig närmare en Oscar än den nominering han fick som bästa manliga biroll för debutrollen i "Angivaren". En Golden Globe som årets nykomling fick han dock för just den rollen. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.