Stort intresse för hudvård

Familj • Publicerad 26 maj 2005
Anna Mårtensson har nyligen öppnat ny hudvårdssalong Skin Hudvård på Österlånggatan 4b i Kristianstad. BILD: TOMMY SVENSSON
Anna Mårtensson har nyligen öppnat ny hudvårdssalong Skin Hudvård på Österlånggatan 4b i Kristianstad. BILD: TOMMY SVENSSONFoto: 

Namn: Anna Mårtensson.

Ålder: 30 år.

Född: Kristianstad.

Bor: Kristianstad.

Familj: Sambo med Erik Back, välkänd hockeyspelare i KIK, som nyligen gått in som delägare i Restaurang Kvarnen, mamma Agneta, pappa Göran och storebror Anders.

Yrke: Auktoriserad hudterapeut.

Fritidsintressen: Umgås med nära och kära, läsa och baka.

Aktuell: Har nyligen öppnat ny hudvårdssalong Skin Hudvård på Österlånggatan 4b i Kristianstad.

Anna Mårtensson hade efter gymnasiet arbetat med bland annat kläder, på lunchrestaurang och hos Vodafone när hon 2001 fick anställning i receptionen på Skägg&Lockar med ansvar även för shopen.

– Jag visste inte riktigt vad jag ville syssla med och tyckte att jag började bli så pass gammal att det var dags för mig att skaffa en ordentlig utbildning. På Skägg&Lockar blev jag genom Hälsa&Helhet inspirerad av att börja arbeta med något med inriktning på kroppen.

En kollega till Anna Mårtensson har en syster som skulle utbilda sig till auktoriserad hudterapeut på Gildaskolan i Malmö.

– Jag läste prospektet från skolan, tyckte det verkade intressant och sökte in där, berättar Anna.

I september 2004 var hon klar med utbildningen och började då arbeta som hudvårdsterapeut på frisörsalongen Klipp-Ateljén i Knislinge.

– Där är jag fortfarande kvar en dag i veckan, men kände samtidigt att jag ville starta något eget. När möjligheten att hyra in mig hos BeautyNails på Österlånggatan dök upp nappade jag.

På Skin Hudvård erbjuder Anna Mårtensson de flesta typer av hudbehandling, dock ej händer och fötter, eftersom Alexandra i samma lokaler är nagelspecialist och det dessutom finns en fotspecialist i samma hus.

– Hos mig kan man få olika sorter av ansiktsbehandlingar, massage av hela kroppen, rygg och nacke eller något som heter aromamassage. Sedan har jag vaxning av hår på benen, färgning av ögonfransar och ögonbryn och make up.

Intresset för huden har ökat på senare år, vilket inte minst märks i massmedia.

– Människor är av tradition måna om att ha snyggt och rent hår och moderna och rena kläder. Nu har många också upptäckt hur viktigt det är att man sköter sin hud så att den är ordentligt ren, mjuk och skön.

Förr i tiden ansågs det lite lyxigt att gå till skönhetssalong, som främst vände sig till en viss typ av klientel.

– Nu är det helt annorlunda. Både unga och gamla, tjejer och killar kommer och känner att de vill få en stund för sig själva och koppla av från vardagen och bli ompysslade i en lugn miljö.

Huden är kroppens största organ, vilket man kanske inte tänker på.

– Fler och fler inser att man bör ta hand om huden, ge den näring, fukt och omsorg så att den håller sig fräsch och man både mår bra och ser bra ut.

Anna Mårtensson startade Skin Hudvård härom veckan.

– Hittills har det rullat på bättre än jag hade vågat tro med tanke på den konkurrens som finns i Kristianstad.

Hon menar att läget på Östermalm, nära centrum, men ändå inte i centrum kan vara en fördel.

– Här finns bra parkeringsmöjligheter och den som fått ansiktsbehandling eller massage och är lite rödmosig direkt efteråt vill kanske inte gå ut bland en massa människor.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.