Annons

Vi fattas dig

Familj • Publicerad 4 september 2003

Vi har just tagit farväl av en vän och kollega, Kerstin Persson. Vi har arbetat under många år som distriktssköterskor i Degeberga.

Kerstin, du kom som nyutbildad distriktssköterska till Degeberga 1977 och har varit kvar här hela tiden, du blev en välkänd och omtyckt person i byn. Dina patienter betydde mycket för dig, du följde dem från vaggan till graven och det var inte många i bygden som du inte hade kontakt med, på en eller andra sättet.

Annons

Speciellt barnen låg dig varmt om hjärtat och många blev besöken på dina dagisrundor. Platsen efter dig blir inte lätt att fylla, vi fattas dig!

Kerstin, vem ska nu hålla ordning på saker och ting? Det var alltid du som plockade fram din agenda och föreslog datum för nästa aktivitet, alltid var du fulltecknad med allehanda uppdrag i Röda Korset, kyrkan, syföreningar, gympapass och inte att förglömma, badgänget där du var som Ester Williams.

I bland allt detta skulle vi ha plats till våra möten också. Vem ska nu sköta detta? Vi fattas dig!

Kerstin, du var en globetrotter, ett av dina stora intressen var resor. Du var på många, långa resor till ofta ovanliga och spännande resmål. Oftast visste vi inte var du var förrän det damp ner ett kort i brevlådan. Bland annat när du cyklade i Kina, badade i varma källor på Island eller fotvandrade på Azorerna.

Tillsammans reste vi, men inte lika långt, här var det fotvandringar till Sockertoppen och Rallaté eller andra mer lokala utflyktsmål, alltid utrustade med en rejäl matsäck. Vem ska nu leda våra resor? Vi fattas dig!

Kerstin, ett annat stort intresse du hade var matlagning, du uppskattade god mat och dryck. Våra receptbyten blev dock inte alltid så lyckade, oftast var det mycket godare när du hade lagat det.

Tragiskt var att din sjukdom drabbade dig så att du inte kunde njuta av mat och dryck som du borde fått göra, det var en viktig del av ditt sociala liv. Vem ska nu ordna våra fester? Vi fattas dig!

Kerstin, fester var du bra på att ordna och delta i. Allehanda upptåg har du varit med och regisserat under årets alla högtider, du har kommit utklädd i många fantasifulla kreationer.

Vem ska nu vara med i dessa upptåg? Vi fattas dig!

Kerstin, du var vår redaktör, du höll i tidskriften "VC-rullen", vår interna tidning som utkom lite hur som helst och som innehöll allt som var värt att veta och lite till. Idéerna till denna tidning kläckte vi på våra Systerträffar.

Annons

Dessa populära möten återkom med jämna mellanrum, oftast på din uppmaning och efter din agenda. Många goda skratt har vi fått och när stämningen var så hög att vi glömde våra värdinneplikter så påminde du oss att hälla upp vin, koka kaffe och så vidare. Ett av våra mer populära teman var kursen i Vett och etikett, där vi var mer eller mindre läraktiga. Vissa av oss blev knappt godkända men roligt hade vi.

Det är med sorg vi nu inser att en syster saknas oss och vi sänder en varm tanke över den tid vi fick lov att ha dig i vår grupp och över allt vi fått uppleva tillsammans. Vi fattas dig!

Dina Systrar

Monika

Marianne

Anita

Stina

Åsa

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons