Annons

Viktor trivs i BK Ore

I morgon firar BK Ore 80 år. Något yngre är föreningens nuvarande flaggnamn, Viktor Karlsson. 25-åringen har gjort sig ett namn som både aktiv och som tränare och siktar på medaljer i ädel valör när årets SM går av stapeln i Kiruna.
Familj • Publicerad 1 februari 2013
Viktor Karlsson är den senaste i raden framgångsrika brottare från BK Ore.Foto: Peter Åklundh
Foto: 
Foto: 

En välkänd klubb i brottarkretsar, BK Ore i Vinslöv, firar imorgon sitt 80-årsjubileum i Hedbergshuset. Många duktiga ledare och brottare har passerat revy och själv har jag följt klubben i 60 år. Klubben hade precis fyllt 20 år när jag blev tillfrågad om att bevaka sporten i Vinslöv. En brottningsnotis blev det första jag levererade.

Gjort sig ett namn

Annons

Många ledare och även brottare har porträtterats, om någon ska nämnas får det bli Kjell Persson, jämngammal med klubben, som jobbat för Ore som funktionär och styrelsemedlem hela sitt liv.

De senaste årens bästa brottare är utan tvekan Viktor Karlsson. Han kom från Björnekulla till Ore för fem-sex år sedan och har gjort sig ett namn i Ore både som aktiv och som tränare för de allra yngsta knattarna.

– Jag är född i Halmstad och började brottas i BK Allians i Halmstad som sjuåring. Sedan flyttade vi och det blev BK 80 i Oskarström.

Nästa klubbyte blev till Björnekulla i Åstorp och där var han i ungefär fem år, mellan han var 14 och 19 år. Till Ore kom han som 20-åring.

– Här trivs jag bra, både med ledning och övriga klubbkamrater, säger Viktor.

– Jag gick på brottargymnasiet i Klippan och satsade sedan på lärarjobbet. Jag sökte in på högskolan i Kristianstad och efter fem år där fick jag jobb direkt, som högstadielärare i Simrishamn. Jag bor i Kristianstad så det blir en timmes bilväg men det går bra och jag trivs och har nu varit i Simrishamn i ett och ett halvt år.

176 vinster

Som brottare har Viktor avverkat 242 matcher i Ore, varav 176 vinster. Totalt tror Viktor att han gått cirka 1 000 matcher i sina klubbar. Som främsta merit anger han givetvis tredjeplatsen på senior-SM i fjol, då även hans klubbkamrat Zakarias Tallroth blev trea. I såväl ungdom-SM som junior-SM har han silver.

Med i SM

I DM har han för Ore hittills ett guld, ett silver och ett brons. I GP-tävlingarna har han varit flitig deltagare, men skador har ibland ställt till det för honom.

– Årets SM går i Kiruna och där ska jag vara med och kämpa om medalj. Nästa år går SM i Vinslöv och givetvis siktar jag på guld i 84 kilo när det blir hemmamatta. Jag vill försöka försvara traditionerna, när SM gick i Vinslöv så sent som 2008 tog Jalmar Sjöberg guld och Zakarias Tallroth silver.

Mikael Hallqvist
Bertil Åkesson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons