unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

 1. Avdelningararrow-down
 2. Orterarrow-down
 3. E-tidning
 4. Söksearch
 1. Tjänsterarrow-down
 2. Annonseraarrow-down
 3. Tipsa oss!
 4. Kundcenter

Alltid nya stigar och kart-gps

Stefan Fallgren väljer alltid nya ställen när han ska vandra. Här är hans bästa tips för den som vill ge sig ut.
Stefan Fallgren.
Stefan Fallgren.
Foto: Annica Jönsson

Stefan Fallgren, till vardags kreativ projektledare på reklam- och designbyrån Creative Army, körde alltid förbi skylten till Brösarps norra backar. Tills den dag då han bestämde sig för att vandra där.

– Jag var chockad över hur fint det var. Jag får samma kick här som när jag står på Taffelberget i Sydafrika, säger Stefan Fallgren.

Efter det har han fortsatt att vandra, alltid på nya ställen. På hans Instagramkonto @vandra_i_skane kan man följa hans turer.

– Skåne är så fruktansvärt varierat och fint. Drakamöllan i augusti men också Kjugekull är jättefint.

Här är hans bästa tips:

 1. 1
  Gå på nya ställen, åk inte alltid till samma plats.
 2. 2
  Ladda ner kartappen Topo GPS i mobilen, en topografisk karta där man kan se höjdskillnader och var det finns genvägar. Samtidigt ser man var man är hela tiden. Man kan också koppla den till färdiga rutter.
 3. 3
  Fika! Allt är mycket godare att äta ute. Jag har med mig framför allt kaffe, mackor och något gott. Det ska vara något att se fram emot.
 4. 4
  Packa ner ett tunt regnställ även om det ska bli bra väder. Man vet aldrig.
 5. 5
  Lägg ett litet förstahjälpenkit med plåster och bandage i ryggsäcken så att det alltid är med.
 6. 6
  Ta med något riktigt skönt att sitta på under vår och höst. Jag har till och med en uppfällbar stol med mig. När man väl fäller upp den och sätter sig är det så himla skönt att sträcka ut benen.
 7. 7
  Bra, ingångna skor! Jag fotar mycket och då vill jag kunna gå ut lite i en bäck när det är lerigt. Vintertid har jag rejäla, höga kängor som tål stryk och som man kan klampa runt i.
 8. 8
  Fotografera med mobilen, den har du alltid med dig. Det finns bra appar och efterbehandlingsprogram som Enlight och Pixelmator. Sätt dig in i hur foto funkar i mobilen!