Annons
Feature

Årets glögg kommer från Marrakech

Mynta, grönt te och en touch av Orienten är smakerna när Blossas årgångsglögg nu landar i Marockos hjärta, Marrakech.
Glögg • Publicerad 15 september 2020
Foto: Susanna Blåvarg

Torget Djema el-Fnaa i Marrakech är fullt av liv. Ormtjusare, gycklare, matstånd och försäljare som säljer gudomlig färskpressad apelsinjuice. Runt torget ligger kaféerna som säljer traditionellt och friskt myntate med massor av av färsk mynta. Det är detta te som inspirerat glöggmakarna.

– Det gröna teets strävhet gifter sig med sötman från glöggen vilket ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa i ett pressmeddelande.

Annons

Åsas tips för en trevligare Blossa 20-upplevelse:

Garnera gärna glöggen med färska myntablad

Passar att blandas med ett torrt mousserande så som champagne, cava, cremant, prosecco för ett ännu festligare alternativ

Glöggen kan avnjutas både varm som kall

Maria NilsonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons