Feature

De flyttar in i gamla Handelsbaren: ”Det ska kännas som utomlands”

Åhus Artikeln publicerades
Baron ska vara avslappnat och familjärt. I sommar blir det after beach, när vädret tillåter.
Foto: Mikael Persson
Baron ska vara avslappnat och familjärt. I sommar blir det after beach, när vädret tillåter.

Efter ägarbyte är det numera bröderna Aron och Elof Albrektsson som roddar gamla Handelsbaren som numera är Baron (döpt efter Arons tidigare ställe som numera är glassbar …) Hängde du med där?

Aron startade alltså Baron och utvecklar nu konceptet vidare i Handelsbarens lokaler. Av de två bröderna är Aron den kreativa med tusentals idéer medan lillebror Elof beskriver sig som ”spökskrivaren” som organiserar, håller koll på ekonomin och stoppar de allt för galna idéerna. Och gärna låter Aron svara på frågor och utveckla koncept.

Vad blir den stora skillnaden på Baron mot tidigare år på Handelsbaren?

– Jag har försökt att ta över mitt gamla Baron hit. Stampes bygge står ju kvar och det är ju speciellt att han har byggt det själv, säger Aron. Det ska vara avslappnat och kännas som man är utomlands. Jag har lagt en sandstrand på ena sidan med palmer som skall tåla vårt väder (just denna sorten har sitt ursprung på Himalaya) och mellan palmerna ska det finnas en hängmatta. Där ska jag ligga på förmiddagen och återhämta mig! Jag är ingen morgonmänniska och då passar det ju bra att vara krögare. Jag har alltid sagt att det är två saker jag aldrig ska jobba med, som lärare och krögare och nu gör jag båda delarna. 90 procent av personalen är faktiskt mina gamla elever som är här och jobbar.

Hunden Jax har fått följa med Aron Albrektsson och Baron över ån.
Foto: Mikael Persson
Hunden Jax har fått följa med Aron Albrektsson och Baron över ån.

– Under en lång period bodde jag i skogen i Furuboda och kom fram till att det viktigaste i livet är möten och det får man ju i krogbranschen. Det är fantastiskt med energin från andra människor och man får många nya vänner i alla åldrar.

Det kommer att finnas flera barer och en cocktailbar på balkongen. När det är bra väder blir det after beach från två-tre på eftermiddagen och vissa kvällar blir det artister, happenings och olika teman.

– Det hade varit roligt att köra folk till oss från stranden med bananbåt. Jag har så många idéer, säger han.

Konceptet är att det ska vara en krog och bar för alla. Det kommer finnas en Kids Corner som är mer inhägnad så ingen ramlar i vattnet med massa saker för barnen att göra och barnpassning.

Du kommer ju från en glassfamilj, dina föräldrar är ”Otto Glass”, blir det glass på menyn?

– Ja absolut. Årets nya smaker är nypon och linslus som är med chokladlinser.

Vilken är din favoritsmak när det kommer till glass?

– Romrussin. Det är lite pensionärssmak men jag har ätit så mycket glass i mitt liv så jag har väl hunnit utveckla en pensionärssmak fast jag inte är så gammal.

Vilket är ditt första minne av Handelsbaren?

– Jag har ju varit där i hela mitt liv. Hängde bakom stället och körde cykel på båtvarvet. Självklart drattade jag i ån också! Någon kommer alltid ramla i och det kommer säkert bli jag, igen!

My Ericson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.