Din guide till julstämningen: 15 december
Glögga mera!
Glögg passar till mycket mer än att bara dricka varmt med mandel och russin. För dig som är glöggentusiast eller bara nyfiken på lite nya smaker kommer här recept på både rawfoodbollar och glöggig nubbesill.
Glöggiga rawfoodbollar
20-25 st
2 dl alkoholfri glögg, gärna ekologisk
200 g skalad sötmandel (1 påse)
100 g (ca 8 st) urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
Rivet skal från 1 apelsin
Topping:
Hackade pistagenötter
Kokos
Lakritspulver
Lingonpulver
Gör så här:
1. Koka glöggen så att den blir koncentrerad och ca 3 msk återstår.
2. Hacka mandeln grovt och mixa ihop med dadlar, kokosolja, 3 msk glöggkoncentrat och rivet apelsinskal.
3. Gör bollar och rulla dem i valfri topping
Glögg- & apelsinkryddad nubbesill
förrätt: 4 port/buffé: 8 port
250 g kokt, skalad potatis
260 g avrunnen matjessill i bitar
75 g purjolök
1 kruka dill
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
3 msk vit lätt vinglögg 2,2%
2 msk Kalles kaviar
Rivet skal från 1 apelsin
Salt och peppar
Knäckebröd
Gör så här:
1. Dela potatisen i bitar och blanda med sillen.
2. Ansa, skölj och strimla purjolöken, hacka dillen.
3. Blanda allt i en bunke och smaka av med salt och peppar.
4. Servera med knäckebröd.
Bild & recept: Blossa