GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Efterrätter med extra passion

Inte visste jag att jag längtade efter en bok om efterrätter, men efter att ha läst Olle T Celltons generösa, engagerade och högst personliga bakbok är jag golvad.
Publicerad 24 oktober 2018

”Efterrätter” heter den kort och gott. Med tillägget ”den enda boken du behöver om sötsaker”. Kaxigt onekligen, men Olle T Cellton är så vitt jag kan bedöma en passionerad man i köket. Han delar frikostigt med sig av köksanekdoter och tips, från hur man vispar grädde (nej det är inte bara att sätta fart på elvispen) till hur man gör olika varianter av pajdeg och hur man ska hantera den till hur man gör en riktigt kladdig brownie.

Det är engagemanget och omsorgen om detaljer som gör det. Olle T Cellton, uppväxt i Malmö, är numera kökschef på Babette i Stockholm men har jobbat i flera europeiska kök och i San Fransisco. Erfarenheter och möten därifrån tar han med sig in till bakbordet och när han skriver vilket gör läsningen till en riktigt rolig resa. Recepten har testats, smakats och testats igen och man riktigt längtar efter att smaka en mjuk valnötskaka med whisky och chokladganach, olivoljekaka, chokladsufflékaka, Majorlaine och andra godsaker.

Maria Nilson

Maria NilsonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.