Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

I sommar ses vi i Åhus

Gamla godingar, som strand, sand, vodka och glass – men också kaxiga sommarnyheter som utomhusbio, padelbanor, kaféer och italiensk glass på skånska. I sommar ses vi i Åhus och Yngsjö!
Alla älskar glass!
Alla älskar glass!
Foto: Christian Bowen

Åhus

Åhus är mer än glass, bad och restauranger. På sommaren är Åhus också den ljumna talldoftande vinden på cykelturen mot stranden, eller den ljusa sommarnatten som speglar sig i ån på vägen hem från en trädgårdsfest. En på vintern lite sömnig badort som varje sommar sträcker på sig och levererar nöje och njutning för alla.

Sommaren 2020 kommer Åhus INTE att vara en folkmyllrande beachhandbollsfestival eller glassköer där vi står tätt intill varandra. Den här sommaren vill du kanske testa något helt nytt. Här är guiden som hjälper dig hitta rätt i Åhus.

Missa inte!

Nybakat hos ny Duvanders i Åhus.
Nybakat hos ny Duvanders i Åhus.

Öppningen av Conditori Duvanders nya ställe i Åhus den 5 juli.

Här kommer du (både ute och inne) att kunna äta frukostbuffé, frossa i den egengjorda glassen eller fransk/svenska minibakverk och bagels med olika fyllningar. Öppet alla dagar i veckan och dagens lunch, med mycket vegetariska rätter, kommer du också hitta på menyn.

conditoriduvander.se

Åhus Finest, pizza med heta räkor.
Åhus Finest, pizza med heta räkor.
Foto: Tommy Svensson
Åhus Finest med lite sommardjungel.
Åhus Finest med lite sommardjungel.
Foto: Tommy Svensson

Outdoor movie nights!

Åhus får utomhusbio i sommar när filmer som ”Mamma Mia!”, ”Grease” och ”Sunes sommar” står på biomenyn hos Åhus Finest på Köpmannagatan. Passa på att testa utebions-, inredningsbutikens- och restaurangens tunna, krispiga ”pizza-ish” med topping som heta räkor och wasabimajo.

Köpmannagatan 35

Åhusfinest.se

Italiensk glass på skånska.
Italiensk glass på skånska.
Foto: Heiko, Junge
Foto: Alessandra Tarantino

Italienskt på skånska

Att besöka det ambitiösa paret Darin som öppnat i Martins rökeri i Yngsjö. I skön miljö serveras du olika bakverk och italiensk glass på skånska. När vädret är fint så gör bageriet sina egen surdegspizza.

Darins gelateri, Furubodavägen 73-13

Bondens Skafferi i Åhus.
Bondens Skafferi i Åhus.
Foto: Tommy Svensson
Bondens Skafferi i Åhus.
Bondens Skafferi i Åhus.
Foto: Tommy Svensson

Delikatesser från trakten

Ett besök hos butiken Bondens Skafferi som har ett grymt sortiment av när- och lokalproducerade godsaker. Vi lämnar aldrig butiken utan minst två sorters ost, äpplemust från trakten och deras grymma biskvier.

Stormgatan 16

bondensskafferi.se

Missa inte inte det här heller

Elof och Aron Albrektsson. Baron Åhus
Elof och Aron Albrektsson. Baron Åhus
Foto: Mikael Persson

… legendariska Handelsbaren som blev Baron. Ett Åhusställe som verkligen har kvar den gamla charmen samtidigt som man hela tiden överraskar och förnyar sig.

Japanskt att ta med hem.
Japanskt att ta med hem.

…Japanska Sumo Sushi som hela tiden öppnar nya restauranger och numera ser till att Åhusbor och turister kan köpa med sig deras Hot crunchy maki.

PP & Co.
PP & Co.

PP& Co är klädbutiken som ligger i hamnen på Skeppsbron 10. Här samsas snygga designplagg med accessoarer, inredningsdetaljer och en snygg Åhus-kollektion. På samma adress hittar du också frisör och skönhetssalongen Drottningporten (f d Seaside Salon och Hudstudion).

Sommarkänsla inomhus.
Sommarkänsla inomhus.
Foto: Jessica Gow/TT

…fina blomsterbutiken Flower Living Åhus som nu har landat med sitt hav av blommor och växter på nya adressen Vallgatan 30.

Åhus egen tonic.
Åhus egen tonic.

…att promenera runt lite på Gamla Skeppsbron och kolla in nyöppnade Åhus Tonics egna butik på Skeppsbron 4. Bryggeriet gör sina egna tonics och drycker på färsk frukt och grönsaker och skippar alla onödiga tillsatser.

…vad som nog är Sveriges eller åtminstone Skånes godaste potatis på Rathckegården som ligger på vägen mot Yngsjö om du kommer från Åhus. Här odlas allt ekologiskt med mycket kärlek som gör gårdsbutiken till ett måste. Här finns också en liten butik med självservice som är öppen söndag till onsdag 08-20.

Padeltrenden växer.
Padeltrenden växer.
Foto: Janerik Henriksson/TT

…padeltrenden fortsätter att växa och flera nya baner finns nu i i Åhus både på strandnära Åhus Padelcenter (här hittar du oxå Strandcaféet) och Åhus Padelcourt vid Kristianstad GK.

Blå Station.
Blå Station.
Ateljé Lyktan.
Ateljé Lyktan.
Foto: Jonas Lindstrom

... årets designreaAteljé Lyktan och Blå Station. Två märken som ses i stora delar av världen men bara går att fynda i Åhus den 8-10 juli.

… bästa vintagebutiken du kan tänka dig, som ligger en halvtrappa ner på adressen Torget 11. Namnet på butiken är samma som adressen. Se till att ha lite tid på dig här för det finns så mycket snyggt till väldigt vettiga priser.

… myshänget inne i Gästgivaregårdens atrium. Inte minst om vädret är på dåligt sommarhumör. Att sjunka ner i de stora mjuka sofforna, omgiven av imponerande kaktusar med ett glas bubbel under glastaket, det är hemesterlyx.

… Sveriges bästa och värsta glassköer (se till att hålla avstånd!) som i sommar på många ställen sköts med nummerlappar istället för fysiskt köande. Men den som väntar vid Ottos glasskiosk nere i Åhus hamn, på torget eller vid Täppetstranden nedanför Fädriften – gör det verkligen på något gott … som rejäla skopor fläder-lime, himmagjord och bananchoklad.

… regionens godaste ribs med parkettutsikt över båtlivet i småbåtshamnen. Hela 7,5 ton glacerade härligheter går åt varje säsong hos Åmund. Skölj ner med husets egna tjeckiska bryggöl och nästa gång – testa husets moules, ångande mumsiga musslor!

… Äspetstranden en sommarkväll. Packa med en filt, en bärbar grill och njut något gott att dricka medan du ser havet stillna och ljuset falna. Sandstränderna, som klassas som några av de finaste i världen (prima sandkornskvalitet!), är ofta vidsträckta och folktomma när badgästerna gjort sitt för dagen.

David Nordal, krögare på Kastanjelunds Wärdshus.
David Nordal, krögare på Kastanjelunds Wärdshus.
Foto: Lasse Ottosson

… en cykelavstickare längs sydostleden till Yngsjö och värdshuset Kastanjelund. Att äta ute på gårdsplanen under bar himmel är en fröjd för både mage och öga (kastanjer och kullersten).

… klassikern ”Stjerneskud” på smarrigt danskt rågbröd hos Äspets Rökeri, byns fiskbutik med nyfångat och eget alspånsrökeri nere i småbåtshamnen.

Badliv, Täppetstranden
Badliv, Täppetstranden
Foto: Tommy Svensson

Upzone Äventyrspark! En hisnande hinderbana för de med mindre höjdskräck och mer våghalsighet väntar i tallskogen längs Täppetstranden.

… att snöra på gympadojjorna och ta en löptur i Kronoskogen på Äspet. Här väntar kuperad terräng genom tall- och blandskog i sällskap med rådjur och fågelsång. Pausa välförtjänt i havsbrisen vid Snickarhaken.

… sommarens musik- och temakvällar på hotellet Åhus Seaside som nu också öppnat upp sommarrestaurangen Garden.

… hemmet för byns vodka som erövrade världen. Absolut förbarmade sig över det gamla kråkslottet mitt i byn, Absolut Home blev ett faktum och här går det både att dricka och äta gott men även att lära sig om gammal spritkulturhistoria.

…minigolf! För vad är väl en sommar utan minigolf…? Täppetsidan i Åhus erbjuder två banor, dels Strandgolfen i höjd med Kantarellbadet, dels Åhus Bangolfklubb i anslutning till campingen. Det går såklart även bra att gå en runda ”storgolf” ute på Kristianstad GK också. Om du har grönt kort.

Sommarbad. Härligt!
Sommarbad. Härligt!

Läs mer