Feature

Lev lokalt!

I kristid Artikeln publicerades
 @annabelle_placetobe
@annabelle_placetobe

Nu mer än någonsin behövs det att vi shoppar och lever lokalt. När pandemin är över vill vi fortfarande att lokala butiker och restauranger skall finnas kvar så nu gäller det att stötta om man har möjlighet.

Om du inte kan eller vill gå i butiker så är ett tips att följa de lokala butikerna på sociala medier, som Instagram och Facebook så får du koll på mycket av deras utbud.

De flesta företag har möjlighet att skicka eller ge dig hemleverans och det är enkelt som bara den att beställa.

Exklusiv shopping

Är ni ett gäng friska personer som vill ses och shoppa så går det oftast att boka en egen shoppingstund eller kväll i de privatägda affärerna. Detsamma gäller oftast för restauranger och kaféer.

@annabelle_placetobe
@annabelle_placetobe

Perfekta presenter

Är du på jakt efter presenter så är det perfekt att köpa presentkort både till restauranger, bagerier och butiker.

Lokal vardagslyx

Njut av det lokala om du har möjlighet! Köp med en härlig fika hem, en god ost och kanske någon lokalproducerad marmelad.

Och återigen, är du begränsad av att inte kunna att gå på just din lokala restaurang, kör hämtmat.

Hem till dörren

Väljer du att handla din mat online, istället för i butikerna – så har de flesta stora livsmedelskedjorna den tjänsten där du både kan hämta upp och få hemlevererat.

Även här finns ett lokalt initiativ att stödja, i Kristianstad finns Reko-ring Kristianstad där du kan köpa råvaror från lokala producenter – som närodlad potatis, nybakat bröd, ägg, bönor, linser och kött. Beställningarna görs senast samma dag och upphämtningen sker någon dag i månaden, utomhus vid Naturum. För att göra det här får man gå med i facebookgruppen Reko-ring Kristianstad.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.