Maria Nilson
Skicka e-post
Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.
Efter Paris och Tokyo har turen nu kommit till Rom och Köpenhamn. Närmast till hands för oss skåningar ligger den danska huvudstaden.
Är du det minsta nyfiken på matupplevelser är ”Köpenhamn för foodisar” en riktigt god vän att hålla i handen. Bokens författare Erik Eje Almqvist är journalist och bor sedan flera år i Köpenhamn där kroglivet utvecklats till en subkultur med anhängare över hela världen. Varför?
För att uppskatta denna personliga guide krävs en förkärlek för naturviner och hantverksöl, föredrar man dessutom ställen med mer charm än strikt elegans är det ett plus. Matresan tar oss från Nomas dominans, via Hija de Sanchez och Sanchez mexmat till murriga smörrebrödshak och magisk gatumat, sköna bagerier och klassiska bodegor. En hisnande tur.
Matintresserad DN-korren Peter Loewe har bott länge i Rom och är den som visar oss runt i ”Rom för foodisar”. Här saknas Michelinkrogar, men det finns ju så många trattorior, pizzerior, barer, kaféer och restauranger som också förtjänar uppmärksamhet. Många ligger i utkanten av stan där mattraditionen är tydligare bevarad, enligt Loewe.
Maria Nilson