1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Soppor, vila och humor om kärleken (så klart)

Höst betyder också en massa nya böcker, både skönlitteratur och inspirerande fackböcker. Vi har spanat in några av dem:

"Gör skillnad!" av Emma Sundh, Johanna Nilsson och Maria Soxbo

1. Från klimatångest till handlingskraft. 2019 är året då klimatfrågan kom på tapeten rejält, och vi pratade om flygskam och Greta Thunberg var Sveriges stolthet i världen. Men hur ska man göra för att själv leva mer hållbart?

De tre författarna vill vända klimatångest till engagemang, och i boken intervjuas forskare och inspiratörer, som valt ett mer klimatneutralt liv. Resonemang och jämförelser mixas upp med kreativa lösningar, checklistor och tankeväckande möten.

"Self-care” av Anja Forsnor Wärn och Alexandra Kamperhaug

2. En bok om mat, stress, träning, självkänsla och återhämtning, skriven av en livsstilsrådgivare och en träningsexpert. Men det som lockar oss lite extra är just fokus på återhämtning.

Här handlar det om att hitta balansen och boken har ett kapitel om vad som händer med en när känslan av otillräcklighet gör en sjuk.

Foto: Johan Mattsson

Lockande höstläsning, med frågor som: Hur undviker man jämförelsehetsen när alla andras samlade lycka bara är ett swipe bort? Och går det att se på sig själv med lika snälla ögon som man ser på sin bästa vän?

"Soup yourself” av Hanna Dunér

3. Soppor! Gott, varmt, nyttigt och mättande.

När journalisten Hanna Dunér var föräldraledig kom hon på att soppa var ett enkelt sätt att hinna få i sig vettig mat. I den här kokboken finns en massa vegetariska sopprecept, som ser härliga ut. Mixade, soppor med mycket tugg, klara eller råa svalkande, soppor med mer protein – kanske ett höstprojekt att äta sig igenom?

"Little Green Kitchen" av David Frenkiel och Luise Vindahl

4. De flesta föräldrar kan nog känna igen sig i beskrivningen av barn, som lyckas hitta minsta lilla grönsak och peta bort den.

David Frenkiel och Luise Vindahl har tre barn och i den här boken delar de med sig av enkla vegetariska recept för hela familjen skapade utifrån barnens smakpreferenser. Oavsett om du är vegetarian eller bara vill att familjen ska äta mer grönsaker innehåller den här boken massor av inspiration, förslag på mellanmål och matlådor och smarta tips.

"Den rödaste rosen slår ut” av Liv Strömquist

5. Jippi! Liv Strömquist är tillbaka med sin skarpa blick och vassa penna. Den här gången är det kärleken som sätts under lupp, och som det brukar vara så är hon inte nådig. Recensenterna har redan hyllat den, och vi ser framemot att ta del av Liv Strömquists analys av varför Leonardo DiCaprio har dejtat världens hetaste baddräktsmodeller men aldrig blir kär i någon.

Med humor och hjälp av bland annat Beyoncé, sociologisk teori, missnöjda dokusåpadeltagare och många fler söker hon svar på frågan om varför vi känner så lite. Kan vi styra förälskelse? Och vad är det egentligen som händer när kärlek tar slut?

Läs mer

Kristianstad

Kristianstad kan bli rekordvarmt – så håller du dig sval

Kan bli sommarens varmaste dag.

Nyheter

I natt: Kille rånad – man anhållen

En kille under 18 års ålder ska ha blivit rånad i Broby på lördagskvällen.

Sport

Åsland bjöd på show: ”Kan bli galen på henne”

Norskan inblandad i alla målen.

Sport

KDFF redo att värva efter skadesmällarna: ”Vi ska nyttja det”

Back med halsont skickas på coronatest.

Webb-tv

Otäcka bilder – KDFF-stjärna bröt benet: ”Valde att titta bort”

Opereras i Kristianstad under söndagen. Se klipp från matchen här.

Sport

Full pott för ”Sniffs” Nosaby: ”Dubbla känslor”

Mötte sonen för första gången.