1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vårens favoriter: Mjuka koftor, kolor och snygga kavajer

Kola, koftor, kavajer och kedjor – och så plock som är lite snällare mot miljön – det är några av Openredaktionens vårfavoriter.
Bästa basplagget i precis det snitt man önskar på en kofta. Att den sedan är stickat i hundra procent kashmir som gör att det känns som att gulla upp en kattunge när man tar på sig den gör den inte sämre. Hurra! (H&M)
Kolafavoriten är handgjord hos Pärlans Konfektyr och finns nu att köpa i olika smaker hos Önska på C4 Shopping. Kan bli till lite extra lyx i ett påskägg, eller kanske istället för ägget?
De är inte helt lätta att få tag på, men det är väl värt att göra ett försök med Vagabonds ursnygga Cosmo 2.0 som släpptes i begränsad upplaga tidigare i år.

Vårfärger, neon och plagg i skinn eller olika varianter av skinnimitation gillar vi extra mycket just nu

Kavajer kommer vi se ännu mer av framöver och snyggaste kombon är i skinn. Ett både plånboks- och klimatsmart shoppingtips när det kommer till skinnplagg är att lägga ner lite tid på att leta på ställen som säljer begagnat som Torget 11 och Lions i Åhus, Röda Korset och Erikshjälpen Second Hand i Kristianstad.

Gina Tricot
Gina Tricot
Lindex
Livets skinnkavaj kommer från svenska Stand/Miss K.
Skjorta i PU från Marquet.

Förnya med färg och torkat

Torkade blommor och ljus i färgmix fortsätter trenda trots att vi går mot både ljusare och grönare tider, och är ett enkelt och snabbt sätt att förnya. Blommorna i olika färgskalor finns oftast att få tag på i blomsteraffärer eller inredningsbutiker.

Pigga eterneller och färgade ljus.

Olika nyanser av rosa är en oslagbar kombination.

Klänning från H&M Trend
Sneakers från Puma (Cenino Donna).
Sneakers från Puma (Cenino Donna).
De vackra och tidlösa skinnväskorna från Oslobaserade märket Cala Jade görs för hand och finns på Ekbergs Woman och PP & Co.
De vackra och tidlösa skinnväskorna från Oslobaserade märket Cala Jade görs för hand och finns på Ekbergs Woman och PP & Co.
Vi gillar verkligen lanseringen av återanvändbara, tvättbara rondeller från danska Søstrene Grene. Väljer du dessutom att tvätta dem med tvättnötter är du ännu mer skonsam mot miljön.
Snällt mot naturen och vackert i hemmet är diskborstar och husgeråd i bok från Rolfssons Diversehandel i Fjälkinge.
Snällt mot naturen och vackert i hemmet är diskborstar och husgeråd i bok från Rolfssons Diversehandel i Fjälkinge.
Svenska smyckesmärket Nootka startades 2018 av Lisa Olsson i Stockholm. Klassiska kedjor, örhängen (som säljs styckevis) och ringar som hämtar sin inspiration från naturens ojämnheter finns nu att spana in på Miss K.
images6 bilder
enlarge
Mer från Nootka.

Sköna dahlia

Ännu en trend som håller i sig, vilket är ju fullständigt begripligt, för hur vackert är det inte med dahlior?! Det är bara att börja plantera i trädgård eller på balkong.
Mer svenskt – nya produkter för håret som är miljövänliga och veganska kommer från Martinsson King. Influencern Therese Lindgren kallar hårmärket ett dundertips och vi håller med henne!

Läs mer

Kristianstad

Badväder: Hur varmt är det i vattnet?

Kanske är du sugen på ett dopp?

Krönika

Aldrig mer resor overseas?

Långa, dåsiga dagar med travar av pocketböcker

Sport

VMA har kommit igång – vände till enkel seger

”Ruggigt bra andra halvlek”

Kristianstad

Björn Söder (SD) varnar felaktigt för pedofil i Tollarp

Mamman: ”Jag tycker inte att man beter sig på det här viset”

Sport

IFK-spelare coronasmittad – har isolerats från laget

”Hoppas att schemat inte ska påverkas.”

Kristianstad

Corona: Nya fall av covid-19 i äldreomsorgen

Nya fall i hemtjänsten och på äldreboende.