Nyheter

"Besviken om jag stannar"

Han ses redan som förlorad av Mjällbysupportrarna. Patrick Osiako, 23, gör med största förmodan sin sista match för Mjällby i morgon mot Trelleborg. Om han nu inte är såld innan dess.
Nyheter • Publicerad 28 augusti 2010

– Vi har fått ett bud från en klubb men var inte nöjda med summan. Så vi har gett ett motbud och sedan får vi se vad som händer, sa Mjällbys sportchef Thomas Andersson-Borstam till Kristianstadsbladet i förrgår.

I samma intervju berättade sportchefen att den 23-årige kenyanen var den enda Mjällbyspelade som en klubb faktiskt lagt ett bud på. Enligt Aftonbladet är den klubben Granada FC, nyuppflyttade i den spanska andradivisionen.

– Men jag har i alla fall inte pratat med Granada, säger Osiako när Bladetsporten ringer och väcker honom på fredagsmorgonen.

Men skulle du vilja spela för Granada om det stämmer?

– Självklart. Den serien är bättre än allsvenskan. Spelarna är mer tekniska och det är inte bara en massa långbollar som det är här. Det hade varit fint att få visa att jag kan spela teknisk fotboll också, säger mittfältaren.

Fast spanska andradivisionen? Jag trodde du var redo för bättre ligor än så?

– Ingen är perfekt. Jag kan spela dåligt i en sådan liga också. Men framför allt kan jag utvecklas där, särskilt när man har bra spelare runt sig. Se bara på Macdonald Mariga (också kenyan), han var i Helsingborg men spelar nu i Inter. Visserligen får han kanske inte så mycket speltid där, men ändå.

Hur ser du på helgen och vad som kan ske?

– Jag blir besviken om det inte blir något med någon utländsk klubb, säger Osiako.

Den senaste tiden har varit minst sagt märkvärdig för den kenyanske landslagsmannen.

Han missade mötet med Gefle (febersjuk), för att sedan i tisdags befinna sig i Köpenhamn – och fundera på framtiden – i stället för att dyka upp på träningen.

– Ja, jag har inte tränat så bra den här veckan, medger mittfältaren.

Mjällbytränaren Peter Swärdh får nu alltmer inrikta sig på ett Mjällby utan den talangfulle 23-åringen. Även om Swärdh själv menar att "just nu är han vår spelare och det andra är ingenting att spekulera i".

Samtidigt har Daniel Nilsson och Emanuel Svensson klarat sig bra på innermittfältet de gånger chansen har getts.

– Vi har växt som lag under året och spelarna har utvecklats. Vi har klarat av flera matcher där vi drabbats av avstängningar och skador, och det resonemanget gäller även Emanuel och Daniel, säger Swärdh.

Säljs Osiako kan Mjällby få mellan fem och sju miljoner kronor, enligt Aftonbladet. I så fall ett välkommet tillskott för en klubb som inledde säsongen med 1,5 miljoner kronor i eget kapital.

Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.