Nyheter

Division V Norra

Nyheter • Publicerad 28 augusti 2010

Ballingslöv-Vinlöv 1–5 (0–2)

Målen: 0–1 Christoffer Ekelund, 0–2 Peter Bruno, 0–3 Andreas Rosén, 0–4 Christoffer Ekelund, 1–4 Niclas Falk, 1–5 Jesper Karlander.

Så gick det till: Vinslöv tog en solklar seger och drygade därmed ut avståndet till just Ballingslöv i kampen om en kvalplats till fyran.

Vinslöv gjorde tidigt 1–0 i matchen och hann också med ett andra innan paus där dessutom Ballingslöv fick en man utvisad. I andra halvlek orkade inte Ballingslöv komma tillbaka.

Sösdala-Östra Ljungby 3–3 (2–3)

Sösdala: Jimmy Eek 3.

Så gick det till: Sösdala tappade på nytt viktiga poäng i jakten på en kvalplats och återigen släppte man in sina motståndare i matchen efter en bra inledning.

– Vi gör 1–0 och är riktigt på gång, sedan får dom en kvittering från ingenstans och rätt som det är så leder dom med 3–1, säger Sösdalatränaren Fredrik Ahlgren, som grämer sig över att laget släpper in alldeles för billiga mål.

Positivt i anfallsväg är dock att Jimmy Eek har kommit igång med målskyttet på allvar. För andra matchen i rad gjorde anfallaren tre mål.

– Det är starkt att vi lyckades hämta upp ett nytt underläge, och med lite tur så hade vi kunnat vinna matchen.

Hästveda-Strömsborg 2–2 (0–2)

Målen: 0–1 Daniel Berggren, 0–2 Jasmin Islamovic, 1–2 Karim Kange (straff), 2–2 Freddy Persson.

Så gick det till: Det var inte mycket som talade för att Hästveda skulle få med sig någon poäng efter första halvlek. Hästveda kom dock ut som ett helt nytt lag i andra halvlek och i 65:e minuten reducerade Karim Kange från straffpunkten. Fem minuter senare var ställningen utjämnad efter Freddy Perssons 2–2-mål.

– Vi får vara nöjda med en poäng sett till hur läget såg ut i paus, säger Hästvedas Hans Topgaard.

Mattias Sjöstedt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.