Nyheter

El Kabir är avstängd

Mjällby slipper att ställas mot Moestafa El Kabir. BK Häckens forward är avstängd inför mötet på Strandvallen. "Våra chanser till vinst ökar rejält", jublar Marcus Ekenberg.
Nyheter • Publicerad 20 april 2014
Moestafa El Kabir.
Moestafa El Kabir.Foto: 

Den förre Mjällbyspelaren El Kabir fick säsongens tredje varning i onsdagens segermatch mot Halmstad. 25-åringen har på årets fyra matcher stått för tre mål och blir ett klart avbräck för göteborgarna.

- Han betyder oerhört mycket för Häcken. Moestafa är deras bästa och klart viktigaste spelare. Våra chanser till vinst ökar rejält nu när han är avstängd, säger Ekenberg och fortsätter:

- Han kan skapa en målchans från ingenstans. Det finns ingen annan i deras trupp som kan göra det.

Mjällby väntar fortfarande på sin första seger för i år, men att 33-årige Ekenberg – som på de fyra senaste säsongerna gjort 26 allsvenska mål – ska bli den startspelare som säkrar tre poäng i morgon är inte särskilt troligt.

I år har han nämligen inte startat en enda match. I stället har det blivit tre inhopp och senast mot IFK Norrköping noll minuters spel, efter utvisningen på mittbacken Gbenga Arokoyo i den 43:e minuten.

- Fotboll är det roligaste jag vet om man vill ju spela. Det är tråkigt att sitta på bänken, men jag är maktlös om tränaren inte tycker att jag är bra eller passar in i en särskild matchbild. Nu gäller det bara för mig att kämpa på och visa att jag ska ha den här startplatsen, säger Mjällbyikonen.

Förra säsongen startade Ekenberg i 25 av de 29 matcher han spelade.

Det är en lite annorlunda situation för dig nu?

- Ja, det känns surt. Jag har alltid varit van vid att spela, men mot Norrköping fick jag ju inte hoppa in alls. Det känns konstigt.

Maria Sällberg
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.