Nyheter

El Kabir gjorde comeback

Moestafa El Kabir är tillbaka. I dag gjorde anfallaren en otroligt efterlängtad comeback när hans Cagliari slog Genoa hemma på Sardininen med hela 3-0.
Nyheter • Publicerad 8 januari 2012

– Det är skönt att han honom tillbaka, vi behöver en anfallare, till sa Cagliaris tränare Davide Ballardini före matchen.

Ballardini hade enligt uppgifter planer på att låta den förra Mjällbyanfallaren starta, trots den långa frånvaron. Men när stadion St Elia började fyllas och speakern i extas läste upp laguppställningen så var det Larrivey och Ibarbo som startade.

El Kabir fick komma in 38 minuter efter pausen. Han verkade grymt taggad och satte full fart mot Frey i Genoas mål.

Då ledde Cagliari redan med 3-0 efter mål av Larrivey, Ibarbo och ett självmål av svenska Andreas Granqvist. Och även EL Kabir skulle få chansen.

I 41 minuten får han bollen och anvancerar blixtsnabbt mot målet. Han kommer fri med Frey men missar tyvärr. Synd för El Kabir som behövt göra ett mål, på grund av skadan har han inte spelat sedan september.

- Det är skönt att vara tillbaka nu ska jag visa vad jag kan, sa han till Kristianstadsbladet före matchen.

Den första helgen i historien som två Mjällbyprofiler var inblandade i den italienska storfotbollen slutade ändå med godkänt betyg. Även om Löfquist inte ens var med.

Rebecka Sjöberg
Andreas Jemn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.