Nyheter

Fredrik "Lillen" Andersson slutar i KFF

Nu är beslutet taget. Det blir ingen fotboll det här året för Kristianstads FF:s mittfältare Fredrik "Lillen" Andersson. Jobb och husbygge går före.
Nyheter • Publicerad 16 januari 2011
Fredrik "Lillen" Andersson tar en timeout från fotbollen. Bild: Bosse Nilsson
Fredrik "Lillen" Andersson tar en timeout från fotbollen. Bild: Bosse NilssonFoto: 

– Tiden räcker inte till. Jobbet kräver mycket och jag och min sambo ska även bygga hus i år, säger "Lillen", som fyller 28 om några veckor.

Egentligen sträcker sig hans kontrakt med KFF även över den här säsongen, men enligt "Lillen" har klubben tagit hans beslut på ett juste sätt.

– Vi har haft en väldigt bra dialog. Jag har ett starkt hjärta för klubben, säger mittfältaren, som varit en av division I-lagets viktigaste spelare under 2000-talet.

Karriären tog fart i Tollarp, sedan bar det vidare till KFF. Men redan efter ett år gav han sig ut på ett äventyr. Målet: Ta en plats i Malmö FF.

En besvärlig knäskada satte dock stopp för den drömmen. När han väl kom igång nästa säsong (2002), började samtidigt MFF satsa mot guld. Och då kom KFF in i bilden igen. Sedan 2003 har han varit klubben trogen.

– Ja, åtta raka säsonger har det väl blivit där nu, säger han.

Finns det en möjlighet att du dyker upp i en division VII-klubb senare i år om du blir sugen på fotboll igen?

– Nej, det finns det inte. Ska man göra något så ska man göra det ordentligt. Jag skulle ha kunnat vara kvar i KFF även i år, men då hade jag missat några träningar och det hade inte känts bra. Ska man spela så ska det vara på riktigt.

Hur ser du på framtiden?

– Jag har aldrig sagt att jag inte kommer spela fotboll igen. Jag har en rätt så lättränad kropp och behöver inte så lång tid på mig att komma i form. Man är ju inte 34–35 år. Så just nu njuter jag bara av att ha lite mer fritid.

Fredrik Andersson är inte den förste av KFF-legendarerna som slutar.

Tidigare har Andreas "Boven" Svensson meddelat att hans nästa klubb är Fjälkinge.

Bladetsporten har försökt nå tränaren Peter Persson och assisterande tränaren Fredrik Svensson för en kommentar, dock utan att lyckas.

Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.