Nyheter

Gunnarsdottir: För tillfället är vi nöjda

Nästa lördag spelar Kristianstads DFF säsongens första träningsmatch borta mot danska BHS (B93/HIK/Sjold). Det blir också ett första test av truppen.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2014

– För tillfället är vi nöjda. Jag tycker att vi har bra balans i laget och jag vill se lite i februari hur det ser ut, säger Elisabet Gunnarsdottir, tränare i Kristianstads DFF.

KDFF-tränaren har tidigare sagt att hon vill ha in en central mittfältare och ytterligare en back.

Men nu kommer alltså nya bud.

KDFF avvaktar de första träningsmatcherna.

– Vi är öppna för att förstärka, men vi kommer att vänta lite och se hur det ser ut. Jag tycker att läget i truppen är jättebra. I fjol vid den här tiden hade vi sex-åtta spelare skadade, nu är nästan alla hela och friska, säger Gunnarsdottir, som hittills bara plockat in Elisa Vidarsdottir (IBV, Island) och Mathilda Nilsson (Asarum).

I Pia Sundhages frånvaro – förbundskaptenen är gästprofessor i Kansas fram till 22 februari – presenterade assisterande förbundskaptenen Lilie Persson i går truppen mot Frankrike den 8 februari. Enda KDFF-inslaget är målvakten Hedvig Lindahl.

Fyra debutanter – målvakten Stéphanie Öhrström, Verona, ytterbacken Magdalena Ericsson, Linköping, mittfältaren/anfallaren Lina Hurtig, Umeå, och AIK-spelaren Emma Lund – får chansen.

Men varken Marija Banusic eller Mia Carlsson, som fanns med i diskussionen kom med den här gången.

– Jag har inte sett truppen, men var det bara Hedvig som kom med? Marija och Mia tränar hårt här och fokus är att de ska komma i så bra form som möjligt. När de hör hemma i landslaget så kommer de att vara med där, säger Elisabet Gunnarsdottir.

Mikael Hallqvist
Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.