Nyheter

Hedvig Lindahl i startelvan

Kristianstads DFF:s målvakt Hedvig Lindahl vaktar målet när Sverige möter Färöarna på bortaplan under torsdagskvällen.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2014
Hedvig Lindahl.
Hedvig Lindahl.Foto: 

Svenska Fotbollförbundet har gått ut med startelvan på sin sajt. Och där står det alltså klart att Lindahl än en gång vaktar målet.

Mer överraskande är att 20-åriga Malin Diaz får en plats i startelvan i VM-kvalet.

Förbundskaptenen Pia Sundhage gör totalt tre förändringar jämfört med segermatchen mot Skottland senast. Förutom att Diaz får chansen kommer också Lisa Dahlkvist och Linda Sembrant in i laget.

"Den här mixen tror vi blir bra, dels att vi kan komma runt på kanterna och även få distansskott", säger förbundskaptenen i ett pressmeddelande.

Kosovare Asllani börjar på bänken.

"Kosse var en av de bästa spelarna mot Skottland, men det har tagit mycket på hennes kropp och här i landslaget måste man vara 100 procent för att få vara i en startelva", säger Pia Sundhage.

Sverige har inte förlorat en enda poäng på sex matcher hittills i VM-kvalet.

Sveriges startelva: Hedvig Lindahl – Elin Rubensson, Linda Sembrant, Nilla Fischer, Sara Thunebro – Caroline Seger – Malin Diaz, Lisa Dahlkvist, Hanna Folkesson – Lotta Schelin, Therese Sjögran.

Maria Sällberg
Carl-Johan Liljedahl och TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.