Fotboll

KDFF åkte ur cupen

Fotboll Artikeln publicerades

Kristianstads DFF vilade stjärnorna – och försvann ur svenska cupen. Division I-laget LB07 vann med 3–2. ”En trist match. Jag vet inte varför, men vi saknade energi”, säger tränaren Elisabet Gunnarsdottir.

Det var förstås gladare miner i hemmalägret – och inte minst hos Emma Stålhammar. Anfallaren visade allsvensk klass när LB07 sensationellt slog ut Kristianstad ur svenska cupen. Assist till andra målet och avgörande 3–1 kyligt inslaget efter en misslyckad utrusning av landslagsmålvakten Hedvig Lindahl.

– Det märktes att Emma trivdes med så kvalificerat motstånd, konstaterade LB07:s tränare Hans Malmgren nöjt.

Hjälp med självmål

  LB07:s vinst mot KDFF var inte bara sensationell, det var också rättvist. Hemmalaget dominerade från start och skapade klart flest chanser.

  KDFF hade inte mycket mer i första halvlek än det för hemmalaget så snöpliga 0–1, ett självmål. I andra halvlek, när publiken satt i hällregnet och väntade på att det allsvenska topplaget skulle visa klass, växla upp, att fysik och tempo till slut skulle avgöra, var det istället LB07 som fick fart på spelet än bättre.

  – Det var viktigt för oss att vinna mitten och det faktum att vi vågade spela med trebacklinje fastän vi saknade Katarina Simic och fick till triangeln på mittfältet, var avgörande, menade Hans Malmgren.

  Och så hade man Emma Stålhammar. Som sög fast bollar i anfallet. Med Natalia Folbrycht lite släpande och vägvinnande kantspel skapade LB07 flera bra möjligheter och kunde också rättvist kvittera en dryg kvart in på andra halvlek genom Linnéa Katra. Men laget var inte nöjt med det.

  – Vi trodde verkligen på det här, det märktes. Vi skapade ju klart mer än Kristianstad, konstaterade Emma Stålhammar, som först assisterade Sara Holgersson till 2–1 och sedan själv slog in 3–1.

  Stjärnorna vilade

  KDFF vilade flera av stjärnorna. Mittbacken Sif Atladottir, mittfältaren Erla Arnardottir samt anfallarna Susanne Moberg och Margret Lara Vidarsdottir.

  – Flera av spelarna är slitna och halvskadade och vi prioriterar lördagens möte med Örebro, säger Beta.

  Susanne Moberg kom dock in under den andra halvleken och reducerade till 2–3 på övertid.

  – Sjävklart är jag besviken. Jag hade förväntat mig att vi skulle göra en mycket bättre match, men vi såg bara trötta ut. Sen ska man inte ta ifrån LB07 deras insats. Dom var bra i andra halvlek.

  Finns det något positivt att ta med sig?

  – Sista 20 minuterna tar vi tag i spelet, men det är så dags.