Nyheter

KDFF trea i Tyskland

Kristianstad DFF tog hem bronset i årets upplaga av Weltklasse, en stor internationell inomhuscup i Jöllenbäck, norra Tyskland. Detta efter att ha besegrat bundesligalaget Potsdam i matchen om bronset med 2–0.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2011
Hedvig Lindahl och de andra KDFF-spelarna jublar.
Hedvig Lindahl och de andra KDFF-spelarna jublar.Foto: 

Humöret i KDFF:s trupp är på topp inför kommande säsong.

– Jodå, det är väldigt bra. Så här bra har det nog inte känts i truppen någonsin, säger Elisabeth Gunnarsdottir tränare i KDFF.

Till inomhuscupen i Tyskland kommer endast gräddan av klubbar som gärna ska ha en och annan landslagsspelare med i truppen.

– Vi fick ju ett "wildcard" förra året och när Hedvig Lindahl blev klar för oss så hörde arrangörerna av sig igen, säger kanslichefen Markus Nilsson.

Första matchen mot Hamburg SV blev också debuten för nya målvakten, Hedvig Lindahl, som erkände viss nervositet.

– Det är ju stort att det första man gör för KDFF är att spela mot många av Europas stora stjärnor, säger landslagsmålvakten.

Spelet inleddes också trevande mot HSV där vi återfinner förra KDFF-spelaren Antonia Göransson. Varken Antonia eller resten av HSV tycktes komma till sin rätt och KDFF tog över och vann till sist med 4–3. Matcherna spelas i två grupper med "hemma-borta"-möte. I KDFFs grupp fanns utöver HSV norska Arna-Björnar Bergen och fjolårsvinnarna Turbine Potsdam.

Redan på avspark mot Potsdam chockade KDFF med en läcker variant som ställde fjolårsmästarna. Susanne Moberg la avsparken rakt ner i sargen, varpå en framstörtande Margret Lara Vidarsdottir nådde den och slog in 1–0 efter endast ett par sekunder.

– Det är en variant vi har haft ett tag, och nu gav den ju utdelning, konstaterar "Beta".

KDFF gick nästan helt obesegrade genom gruppspelet så när som i returmötet med Potsdam där KDFF hamnade steget efter redan från början. I semifinalen ställdes KDFF mot Kopparbergs/Göteborg där straffar.

Matchen var jämn och slutade mållöst – även om KDFF faktiskt gjort ett mål som blev bortdömt. KDFF förlorade sedan straffläggningen.

Kopparberg/Göteborg vann turneringen – dock inte helt utan besvär. I finalen vann de förvisso över Duisborg men dessförinnan i sista gruppspelsmatchen fick skyttedrottningen Sara Lindén utgå med befarad spricka i foten och Jenny Hallstensson fick förmodad fraktur på okbenet efter kollision med Alexandra Popp.

Trots förlusten var KDFF-spelarna rätt nöjda.

– Vi spelade ju för guld, det gör vi ju alltid men är nöjda med tredjeplatsen, det blev ju revansch mot Potsdam, säger spelarna efteråt.

Margret Lara Vidarsdottir utnämndes till turneringens mest värdefulla spelare och vann skytteligan med sina sju mål.

Hedvig Lindahl valdes turneringens bästa målvakt.

SAXO
Mikael Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.