Nyheter

KFF värvar från Åtvidabergs FF

Tio spelare har lämnat. I går gjorde Kristianstads FF klart med en ny spelare som ska fylla tomrummet. Andreas Johansson lämnar Åtvidaberg för att försöka lyfta KFF mot superettan.
Nyheter • Publicerad 5 februari 2013
Nyförvärv. Vänsterbacken Andreas Johansson går från Åtvidabergs FF till Kristianstads FF.
Nyförvärv. Vänsterbacken Andreas Johansson går från Åtvidabergs FF till Kristianstads FF.Foto: Bosse Nilsson

– Jag är glad för att komma till Kristianstad, säger Johansson.

Han har rutin från Åtvidabergs superettantrupp. Johansson har gjort inhopp och spelat cupmatcher med laget som gick till allsvenskan 2012.

– Så klart var man lite besviken, jag vill så klart spela så mycket som möjligt. Men i Kristianstad hoppas jag på något nytt, det verkar vara en klubb med ambition och organisation, säger Johansson.

Bakom kulisserna slåss tränaren Peter Persson mot vanmakten. KFF-tränaren förlorar tjogvis med spelare varje säsong. Nu ska han reparera bygget från förra året.

– Det är så fotbollen är, man får bara vänja sig, säger Peter Persson om de stora omflyttningarna.

Peters önskemål

KFF-tränaren avslöjar att han inte har någon insikt i klubbens ekonomi. Hur tjock bankboken är och vilka utsikter det finns för fler värvningar kan Persson bara spekulera i.

– Pengar har jag ingen koll på över huvud taget, jag har önskemål sedan får andra säga vad som går, säger Peter Persson.

Premiären närmar sig men KFF är långt från färdigt, det fattas spelare på flera positioner innan laget kan börja matchas.

– Vi har bara två mittbackar, sedan är det en yttermittfältare och kanske en forward som behöver komma till, säger Persson.

Letar efter bra spelare

Efter diskussioner med Juan Robledo och kontaktsökande med Robin Cederberg verkar KFF nu köra på en försiktigare linje. Persson söker inte efter några stora namn.

– Nej, det är bra fotbollsspelare som vi letar efter, säger Persson.

Det hoppas han ha hittat i unge Johansson från Åtvidaberg.

Vänsterbacken ska ge kantspelet ytterligare en dimension och stärka laget i söderettan.

– Jag hoppas så klart att Kristianstad och jag ska passa varandra bra, och än så länge känns det fint, säger Johansson.

Maria Sällberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.