Nyheter

KFF värvar från FC Rosengård

Kristianstads FF värvar från FC Rosengård. Kelechi Omeonu har skrivit på ett ettårskontrakt med division I-klubben. ”Det är en spelare vi haft koll på en längre tid”, säger KFF-basen Ronnie Larsson.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2012

Efter segern i innefotbollsturneringen Alliansen laddar Kristianstads FF nu för den kommande säsongen.

Senaste nytt:

Nigerianen Kelechi Omeonu är klar för klubben.

Den rutinerade mittfältaren har handplockats för att ersätta nyckelspelaren Joakim Karlsson som flyttar till Jönköping Södra.

– Vi har sett Kelechi i både Karlskrona och Rosengård och vi var nära att få hit honom redan förra året. När Rosengård åkte ur ettan fick vi en ny chans och den tog vi. Det handlar om en rutinerad balansspelare som är en viktig pusselbit för oss, säger Ronnie Larsson.

Omeonu inledde sin svenska karriär i Karlskrona 2009.

Därefter har han spelat en säsong i Husqvarna och en i FC Rosengård.

– Han kom till Sverige från Wisla Krakow där han gjorde några säsonger i polska högstaligan. Han var även med och kvalade till Champions League, säger Ronnie Larsson.

För Kristianstads FF börjar truppen ta form.

– Två till tre namn till, sedan är vi klara, säger Ronnie Larsson.

Hur slagkraftigt lag får ni?

– Ambitionen är att vi ska vara bättre än förra året. Framförallt vill vi ha en bredd som gör att vi inte är sårbara för skador och avstängningar.

Hur går förhandlingarna om Johan Svensson från Mjällby?

– Vi har kommit en bit, men ingenting är klart ännu.

INTERNAL INTERNAL
Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.