Nyheter

Misstankar om KFF-spelare i spelskandal

Det gick inte att spela på Kristianstads FF under hela hösten. Nu kommer nya uppgifter om att en KFF-spelare ska vara inblandad i spelskandalen. ”Vi vet ingenting, och man hoppas för hela sitt liv att det är inte är något”, säger KFF:s sportchef Anders Swahn.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2014
Foto: 

Det var i lördags som sajten fotbolliblekinge.se avslöjade att en spelare i Kristianstads FF uppges vara inblandad i spelskandalen som skakade Landskrona BoIS under förra året.

Uppgifterna kommer från en säker källa i superettanklubben, skriver fotbolliblekinge.se.

Vad Kristianstads FF-spelaren är misstänkt för är fortfarande okänt. Men, enligt fotbolliblekinge.se, ingår han i den utredning som just nu pågår kring illegalt spel i Landskrona BoIS.

– Okej... det känns ju märkligt. Jag har svårt att tro att det skulle vara något, men man vet ju aldrig, säger Anders Swahn om de nya uppgifterna och fortsätter:

– Det snackas ju mycket, men det finns inga bevis och ingen är ju dömd, säger sportchefen.

Lite information

I somras möttes Lunds BK och Kristianstads FF på Klostergårdens IP I Lund.

KFF vann med 2–0 och gav 4.30 i odds på Svenska Spel, men redan tre dagar innan stängdes spel på matchen, då omsättningen på Svenska Spel skenade iväg.

Svenska Spel polisanmälde händelsen och under hösten gick det inte att spela på Kristianstads FF:s matcher i division I-fotbollen.

– Det är klart att man tänkte mer på det här under hösten, men vi har inte fått veta någonting om utredningen. Den lilla information vi har fått är via Landskrona BoIS, säger Anders Swahn.

Under utredning

Händelserna är fortfarande under utredning:

– Vi har lämnat över allt material vi har till Riksenheten mot korruption och det är dom som bedriver utredningen. Vi har ingen grund för att peka finger mot någon, sa Johan Tisell, presschef på Svenska Spel, till Kristianstadsbladet i november.

Det var under förra säsongen som det avslöjades att spelare i Landskrona BoIS hade tagit emot pengar för att påverka matchresultat.

Spelare stänges av

BoIS stängde av två av sina spelare efter misstankar om läggmatcher från Svenska Spel. I matchen mot Falkenberg ansågs spelet särskilt onormalt.

Trots att det stod 0–0 i halvtid satsades stora summor under matchen på att Landskrona skulle förlora med minst fyra mål – vilket laget till slut gjorde.

Erbjuden pengar

Senare uppgav Expressen att ytterligare en spelare i Landskrona hade blivit erbjuden pengar för att förlora.

– Det ringde en kille och sa att han visste att jag hade skulder och att han kunde fixa 250 000 kronor om jag såg till att vi förlorade. Det var väldigt konstigt, jag har ju inga skulder, sa spelaren till Expressen.

Spelaren svarade att han inte hade några skulder och inte behövde pengarna.

Mikael Hallqvist
Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.