Nyheter

Nosaby föll i jumbofinalen

Nosaby IF förlorade dagens jumbofinal i division II. I en svängig och förhållandevis dålig fotbollsmatch lyckades LB07 vinna med 4–3 (3–0).
Nyheter • Publicerad 16 augusti 2014

Nosaby satt kvar på britsarna i omklädningsrummet när domaren Magnus Blennersjö blåste till avspark.

Det satte sina spår direkt.

Efter åtta minuter stod det nämligen 0–2 på anslagstavlan.

– Det är ett beklämmande uppträde av oss. Vi vinner ju inte en enda duell eller närkamp i början, och så fortsatte det hela den första halvleken, suckade Nosabytränaren Fredrik Johansson.

Men det tredje LB-målet hade Johansson svårt att skylla på sina spelare. Det bjöd nämligen domaren Magnus Blennersjö LB på.

Nosabys Rasmus Nilsson kapades över smalbenen på mittfältet och for i gräset, bara ett par meter bredvid stod Blennersjö och bevittnade kapningen och när vi väntade på frisparkssignalen så vinkade han avvärjande. Ett mycket märkligt domslut.

LB ställde om och 0–3 trillade in bakom Jörgen Bengtsson precis innan halvtidssignalen.

Nosabys lagkapten Kristoffer Svensson blev fullkomligt vansinnig på Blennersjö och med tanke vilken dunderblunder han gjorde så var det faktiskt lätt att förstå Svenssons frustration.

Markeringsmiss

Sju minuter in i andra halvlek gav Martin Tsilfidis Nosaby hopp när han skyfflade in superpigge inhopparen Jonatan Cederholms närskott.

Minuten senare var Kalle Rydhög på vippen att sätta 2–3 men LB:s målvakt Henrik Bäckström räddade snyggt.

Då kom nästa bjudning från hemmalaget.

Lille Liridon Rrustemaj fick helt ostört gå upp och knoppa in en hörna till 1–4.

– Helt oförsvarligt att låta honom göra det så enkelt, suckade Johansson.

Ridå Nosaby?

Nja, inte riktigt. En annan pigg inhoppare, Sandro Nalic, nickade elegant dit 2–4 i 72:e och när sedan Kalle Rydhög satte 3–4 på straff (efter en LB-hands i straffområdet) med tolv minuter kvar så vädrade hemmalaget åtminstone en poäng.

Men de sista 17-18 minuterna (inklusive stopptid) blev målfria. Alldeles i slutet uppstod kaos i LB:s straffområde och mitt i tumultet så föll Martin Tsilfidis när han skulle raka in kvitteringen.

– Solklar straff, de drar han rätt över benen, sa Fredrik Johansson, som var missnöjd med det mesta den här eftermiddagen.

– Jag är den förste att säga att vi själva satte oss i den svåra situationen. Vi är inte med alls i första halvlek och sedan bjuder vi på 1–4 när vi är som mest på G. Och man vinner inga matcher med sådana misstag, sa Johansson.

– Men det går heller inte att blunda för domarens agerande, först missar han kapningen på Rasmus Nilsson och de kan göra 3–0 och sedan blundar han för den solklara straffen i slutet, det blir ju matchavgörande situationer.

Nosaby hade en kolsvart eftermiddag.

Domaren Magnus Blennersjö var inte långt efter på färgskalan…

Nosaby–LB 07 3–4 (0–3)

Målen: 0–1 Aidon Fejzullahu (6), 0–2 Mohammed El Kayed (8), 0–3 Liridon Rrustemaj (45), 1–3 Martin Tsilfidis (52), 1–4 Liridon Rrustemaj (62), 2–4 Sandra Nalic (72), 3–4 Kalle Rydhög (straff, 78).

Leo Pettersson
Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.