Nyheter

Nosaby starkast i hett derby

Bromölla blandar och ger. Ena dan förlust hemma mot FC Trelleborg. Nästa dag seger borta mot Pelister. Många tvivlar också på "Mattes mannar", som en allvarlig kvalaspirant. Och visst, den rätta stabiliteten saknas. Förlust i derbyt mot Nosaby.
Nyheter • Publicerad 5 augusti 2010
Foto: 
Heta känslor i derbyt mellan Bromölla och Nosaby i fotbollstrean. Bilder: Tommy Svensson
Heta känslor i derbyt mellan Bromölla och Nosaby i fotbollstrean. Bilder: Tommy SvenssonFoto: 

Betyder det att Bromölla gjort sitt i kampen om kvalplatsen? Ja, allting talar för det.

Tre lag slåss nu om den åtråvärda kvalbiljetten, efter omöjliga (?) Olympic:

FC Trelleborg som har kapacitet att kriga i absoluta toppen.

Nosaby som alltså tvålade till Bromölla med hela 3–0 . .

. . . och Höör sen!

Tabelltvåan som trots 2–3-förlusten mot FC Trelleborg har ett ganska säkert grepp om andraplatsen – och som blir nästa uppgift för Bromölla på Strandängen, den 14 augusti.

Efter den klara förlusten mot Nosaby får Bromölla i första hand inrikta sig på nytt kontrakt. Så jämnt är det efter "de fyra stora".

För att vinna ett sån här derbymatch måste man ha en pålitlig målgörare. Och tur.

Bromölla hade varken det ena eller det andra.

Framför allt inte tur – med domaren.

Efter en dryg halvtimmes spel fälldes (?) David Mellander i straffområdet. Och fick straff.

Från läktaren såg den minst sagt billig ut.

– Billig? Det var så långt ifrån straff man kan komma. Jag kom ju ut med bollen, sa Markus Svensson bestämt. "Macke" som efteråt, i domarkabyssen, hade en lugn och saklig diskussion med domaren, Niklas Andersson, om straffsituationen.

– Kunde vi sett situationen i repris, så garanterar jag att du inte blåst straff, sa Markus.

– Jag skulle också gärna vilja se en repris på situationen. Jag kan naturligtvis ha gjort ett misstag, jag är ju inte mer än människa. Men jag bedömde det som att du fällde Nosabyspelaren (David Mellander), kontrade Niklas Andersson.

Bromöllatränaren Mats "Matte" Andersson var så klart topp tunnor rasande över straffdomslutet.

– Jag gillar Niklas Andersson som person och domare. Men här gjorde han en grov miss, det var definitivt inte straff. Nosabyspelaren skrattade ju också när han såg att domaren pekade på straffpunkten, påpekade "Matte".

När Emil Rydh-Persson slog in stramaren förstod man att Bromölla skulle få stora problem, laget har ju dokumenterat svårt att göra mål.

Inte blev det bättre när Emil Rydh-Persson ökade på till 2–0 tio minuter senare, med en gammal hederlig tåfis.

Om Nosaby haft det mesta och bästa av spelet i första halvlek, så blev det helt ombytta roller i andra. Gästerna drog sig tillbaka och spelade på resultatet med följd att Bromölla fick ett kompakt spelövertag.

De klara målchanserna kunde dock räknas på ena handens tumme. En nick i ribban (Martin Michalski) fem minuter före slutet.

– Tycker vi var lite bättre än Bromölla, framför allt i första halvlek. I andra blev vi lite för rädda om resultatet och dom fick ett stort spelövertag. Men huvudsaken var att vi vann och skaffade oss ett avstånd till mittenlagen, summerade Marek Skurczynski, den alltid lika försiktige och omdömesfulle Nosabytränaren.

Leif Westerhede
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.