Nyheter

Nosaby testar nytt från Umeå

Nosaby IF vänder blickarna norrut inför division II-satsningen. Nu testas 23-årige Alexander Kinnunen Nassiri från Umeåklubben Tegs SK.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2014

De redan klara nyförvärven Kristian Ekstrand (Yngsjö), Rasmus Nilsson (Sölvesborgs GIF) och Martin Svensson (Yngsjö) kan få sällskap av Alexander Kinnunen Nassiri.

Den 23-årige innermittfältaren kommer närmast från Tegs SK, som vann division III under den gångna säsongen. Kinnunen Nassiri har nyligen börjat ett nytt jobb i Bromölla och bor sedan några dagar tillbaka i Kristianstad.

Nu tränar han med Nosaby IF.

– Jag kan inte bara ge upp fotbollen, det kliade i benen redan första veckan, så då hörde jag av mig till Nosaby, säger Alexander Kinnunen Nassiri, som kommer välrenommerad till Nosaby.

– Det är en offensiv mittfältare som har flyttat till Kristianstad från Umeå. Jag har pratat med Tegs tränare och fått rekommendationer av honom, säger Nosabys sportchef Stefan ”Messer” Andersson.

Kinnunen Nassiri beskriver sig själv som en innermittfältare som även kan spela forward och yttermittfältare. I lördags gjorde han sitt första träningspass (fys) med Nosaby och provträningen fortsätter den här veckan.

– De har inte sett mig på någon fotbollsträning ännu, så jag hoppas att jag kan göra bra ifrån mig, säger 23-åringen, som har flera säsonger i division II på meritlistan.

– Jag har spelat i division II i ganska många säsonger. Jag spelade i Holmsund när jag var 17, och nu de senaste åren har jag spelat i Tegs SK.

2012 trillade Tegs SK ner i trean, men gick alltså upp direkt. Men när jobbet som sjukgymnast kallade i Bromölla tog Kinnunen Nassiri sitt pick och pack och drog till Kristianstad.

Om det blir spel i Nosaby under 2014 får de närmaste veckorna utvisa.

– Han har ju bara bott här i fem dagar så vi vet inte så mycket. Han ska träna med oss nu framöver, men vill samtidigt känna sig för litegrann eftersom han har ett nytt jobb, säger ”Messer”.

Mikael Hallqvist
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.