Nyheter

Ordföranden: "Jag hoppas på honom"

23 minuter på fyra matcher. Nigerianen Adeshina Lawal, 25, är ute i kylan i Kristianstads FF. Men ordföranden Ronnie Larsson tror fortfarande på nyförvärvet: "Han har en bakgrund som är mycket kvalificerad", säger Larsson.
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2010
Adeshina Lawal (längst upp till vänster) satt fast på bänken under hela matchen mot Torslanda.
Adeshina Lawal (längst upp till vänster) satt fast på bänken under hela matchen mot Torslanda.Foto: 
Adeshina Lawal (längst upp till vänster) satt fast på bänken under hela matchen mot Torslanda. Foto: Bosse Nilsson
Adeshina Lawal (längst upp till vänster) satt fast på bänken under hela matchen mot Torslanda. Foto: Bosse NilssonFoto: 

I söndagens match mot Torslanda satt anfallaren Adeshina Lawal återigen på bänken. När Kristianstadsbladet efter matchen frågade KFF-tränaren Peter Persson om han fått vara med och handplocka sommarens nyförvärv, var han fåordig:

– Inga kommentarer, sa tränaren då.

Nu bryter ordföranden tystnaden.

– Vi hade sommaruppehåll med träningen när vi värvade honom, så vi hade ingen möjlighet att se Lawal innan han kom till oss, säger Larsson.

Och redan första veckan i Kristianstad fick nigerianen en sträckning på baksidan av höger lår.

Men redan där går åsikterna isär. En del menar att det var en gammal skada som letade sig tillbaka. Lawal själv menar att skadan uppkom i Kristianstad.

– Det är ju därför han inte varit i den form som krävs för att ta en plats i laget, säger Larsson.

I hur stor utsträckning har Peter Persson fått vara med och påverka sommarens värvningar? – Vi har alltid en dialog. Det vore inte bra om vi i fotbollssektionen styrde och ställde. Tränaren bestämmer vilken typ av spelare han vill ha, men det var inte lätt att hitta forwards under sommaren, säger Larsson.

Hur skulle du beskriva stämningen just nu mellan dig och Peter när det gäller Lawal? – Jag kan inte säga att det är någon dålig stämning. Vi har en utmärkt relation, jag och Peter. Vi hade ett långt snack med varandra under söndagen och vi kommer prata mer i dag (läs i går).

Vad tar ni upp på sådana möten? – Vi analyserade varför vi har det lite trögt resultatmässigt. Vi har ju problem att göra mål. Det är en ovanlig situation, med en poäng på fyra matcher.

– Och i dag (läs i går) sätter vi oss ner med fotbollssektionen och tränarna för att se om det finns något vi kan göra. Det handlar inte om något revolutionerande, men man kan kanske göra något kul på en träning.

– Sedan vi tappade Jörgen Nilsson till Ängelholm har vi ju haft problem med att göra mål. Det är ju tränarnas sak att ordna det, men kan vi i fotbollssektionen hjälpa till gör vi gärna det.

Lawals kontrakt går ut efter säsongen. Känns det som att han i dagsläget kan vara aktuell för en förlängning? – Det vore inte rättvist av mig att bedöma det. Han har en bakgrund som är mycket kvalificerad. Jag hoppas på honom.

Kristianstadsbladet var i går på Kristianstads IP för att få ett snack med Adeshina Lawal. Han menade då att han inte fått någon förklaring av tränaren till varför han sitter kvar på bänken.

– Jag förstår inte varför jag inte spelar. Mitt högerlår är mycket bättre nu, säger Lawal.

Tycker du att du har tränarens förtroende? – Jag vet inte. Jag kan bara göra mitt bästa. Hur det är att sitta på bänken? Fucking boring, säger Lawal.

Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.