Fotboll

Rekordpriset på Erton: över 10 miljoner

Fotboll Artikeln publicerades

Erton Fejzullahu är en läkarundersökning från att bli klar för Djurgården. Om allt går vägen kommer Mjällbys förra anfallare att presenteras för Stockholmsklubben under dagen eller senast imorgon.

Erton Fejzullahu uppges vara klar för Djurgården. Precis som Kristianstadsbladet avslöjade på förmiddagen klarade anfallaren de obligatoriska läkarundersökningarna och nu träffas representanter för Nec Nijmegen och Djurgården i Stockholm.

– Vi har inga kommentarer förrän allt är klart, säger Carlos Aalbers sportchef i Nec Nijmegen.

Kristianstadsbladet har som enda svensk tidning fått tillgång till den ekonomiska uppgörelsen mellan holländarna och Djurgården. Vi kan meddela att övergångssumman hamnat på hisnande sex miljoner kronor.

  Därutöver kommer Fejzullahu att skriva ett kontrakt på minst tre år men en lika hög lön som i Holland, 150 000 kronor. Och som grädde på moset kommer hans agenter att kamma hem minst en skön miljon.

  Med andra ord så slutar hela affären på summor över tio miljoner svenska kronor. Pengar som Mjällby AIF absolut inte kan lägga på en fotbollsspelare.

  – Vi har inte de pengarna och kan inte konkurrera med de klubbarna, sa klubbchefen Jörgen Martinsson efter matchen mot AIK.

  Erton Fejzullahu lämnade Blekinge efter hemmamatchen mot AIK. Han byttes ut och slutade sin tid i Mjällby som mållös. Efter matchen sa anfallaren till media att han skulle flyga till Holland.

  – Jag åker till Nijmegen och hoppas träna där på tisdag, sa Fezullahu då.

  Men Nec Nijmegen hade gjort solklart för honom att han inte ingick i klubbens planer och att det var bäst att han stannade i Sverige. Fejzullahu tog flyget till Stockholm och gjorde klart med Djurgården.

  Erton Fejzullahu kommer att vara spelklar för Djurgården i bortamatchen mot GIF Sundsvall på måndag.