Nyheter

Robledo: KFF är absolut intressant

Kristianstads FF vet vilka spelare klubben vill ha. Upp emot fem spelare har fått kontraktsförslag. Samtidigt överraskar förre Mjällbyspelaren Juan Robledo, 34, och pratar positivt om division I-klubben.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2014
Foto: 
Foto: Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT

Dagens träningsmatch hemma mot Halmstads BK:s U21-lag är inställd på grund av vädret. Därmed missar KFF en suverän chans att se sina provspelare i matchsituation. Samtidigt bekräftar KFF:s sportchef Anders Swahn att klubben redan gett kontraktsförslag till ett flertal spelare – och nu inväntar svar.

Det handlar om centrala spelare; mittback, innermittfältare och forwards.

– ”Chrille” (Christian Carlsson) vill spela med tre forwards, antingen där framme eller på kanten. Det är en spännande tid, säger Swahn om silly season.

Eventuellt hittar klubben en ny träningsmatch nästa torsdag. Samtidigt tränar den förre Mjällbybacken Juan Robledo, senast i Öster (nio allsvenska matcher från start 2013), med division III-laget Ifö/Bromölla IF sedan en vecka tillbaka.

Han bor i Sölvesborg och ville ha ett lag att träna med och komma i form. Robledo hoppas samtidigt att det ska hända något inom transferfönstrets sista dagar, en agent har hört sig för och undersökt om han vill komma till Grekland.

– Sedan vet man förstås aldrig hur det blir. Om chansen att jag får ett kontrakt där är 50-50, 60-40 eller rentav 10-90, säger Robledo till Kristianstadsbladet.

Blir det inget kontrakt där nere stannar mittbacken troligtvis i Sverige.

– Det spelar faktiskt ingen roll på vilken nivå. Kommer en superettanklubb med ett intressant förslag kan jag ju inte tacka nej till det.

Är KFF i division I för lågt för dig?

– Nej, jag har pratat med KFF och jag känner ju en del folk där. Bland annat har jag pratat med Armin Aganovic (utlånad från Mjällby till KFF). Det är en intressant klubb, särskilt om de lyckas med sina värvningar och på det sättet blir en större kandidat att nå superettan. Så KFF känns absolut intressant om det inte blir Grekland.

En av spelarna som redan ska ha fått ett kontraktsförslag sägs vara Asarums Joel Enarsson, forwarden som tidigare har provspelat med KFF.

Maria Sällberg
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.